Beperli Balog Zoltánt a Népszava főszerkesztője

2013. április 11. 09:40

Jó hírnév megsértése miatt pert indít Balog Zoltán ellen a Népszava főszerkesztője – tudta meg a HVG.

2013. április 11. 09:40

Németh Péter és több más újságíró visszadta Táncsics-díját, ezzel fejezte ki tiltakozását Szaniszló Ferenc kitüntetése miatt – idézi fel a hvg.hu.

Balog Zoltán a díj visszadására reagálva úgy fogalmazott, hogy „Örömmel tölt el, hogy Németh Péter és Bolgár György példáját követve több, önmagát arra érdemtelennek tartó újságíró adta vissza Táncsics-díját”.

A miniszter Lendvai Ildikó kérdésére adott válaszában azt is írta, hogy „miközben Németh Péter, a Népszava főszerkesztője és Bolgár György, a Klubrádió riportere folyamatosan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság illegitimitásáról és a magyar sajtószabadság haláláról nyilatkozik, Bolgár Györgyöt egyszer elmarasztalta az ORTT, a 2006-os eseményekről szóló elfogult tájékoztatása miatt”.

Balog ezen kijelentéseire reagálva a Népszava főszerkesztője jó hírnév megsértése miatt pert indít a miniszter ellen. Bolgár György a lap kérdésre elmondta, még gondolkodik, hogy feljelentést tegyen-e.

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:33
utóvédharc a munkásmozgalom neolib szentélyében az elszáradt babérkoszorúért
Bábeli békák
2013. április 22. 22:08
A jó hirnévhez való jog emberi alapjog, mindenkit megillet. Aki eltellerlevelezi, azt nem.
duzur
2013. április 22. 20:00
Mondjuk Szaniszló moszkvai múltja és a komcsi médiában vállalt szerepe se dicsöségesebb mint a becsmérelt ujságírokké, akik legalább hüek maradtak baloldaliságukhoz. Balog Zoltánt becsülöm és nem írigyeltem amikor abszurd helyzetbe manöverezték. Tiszteletre méltó volt öszinte belátása tévedésének, de érthetetlen számomra ez a vagdalózása. Más alkalommal nekironthat a kritizált ujságíróknak, de ez esetben nem! Balog Zoltán se akarhatna mint keresztyén pásztor, egy szinten mozogni valakivel, aki szerint Jézus szkita/magyar volt. És aki úgy zsidózik mint egy megszállott...
Soma
2013. április 22. 20:00
Ne foglalkozz trollasszonnyal. Ő azért van, hogy provokáljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!