Somogyi: Szükség van liberális pártra

2013. május 04. 15:44

Somogyi Zoltán szerint Fodor Gábornak nehéz dolga van, mert ma a „liberális” szitokszónak számít.

2013. május 04. 15:44

Magyar Kornélia és Somogyi Zoltán voltak az ATV pénteki Egyenes Beszéd című műsorának vendégei, ahol a liberalizmus újjáélesztése és Fodor Gábor pártalapítása volt a téma. Ennek kapcsán Magyar Kornélia elmondta, hogy a Progresszív Intézet egy 2008-as kutatása már kimutatta, hogy a magyar társadalomnak csak nagyon kis hányada – kb. 20 százaléka – vallja magáénak a liberális értékeket.

Somogyi Zoltán is egy kutatásra hivatkozott, amely szerint 15% a liberálisok aránya a magyar társadalomban, de ő azt emelte ki, hogy milyen magas ez az arány. Somogyi szerint, mivel Európa közepén élünk, „szükség lehet liberális pártra, hiszen az európai gondolatnak a magva a liberalizmus”.

Az, hogy egy olyan jobboldali politikai közösség nagyon markánsan résztvevője a magyar nyilvánosságnak – jelen pillanatban egyébként kétharmaddal kormányoznak –, amelyik egyébként antiliberális, ez nem jellemző Nyugat-Európában” – mondta Somogyi, aki azt is elmondta, hogy a nyugati jobboldal liberális, vagy velük megegyezni képes politikai erő. A békés Fodor Gábornak pedig – Somogyi szerint – olyan politikai harctéren kell helytállnia, ahol a „liberális” szitokszónak számít.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DaruváriD
2013. május 05. 22:27
Somogyi Zoltán et. liberálisra tényleg szükség lenne, de nem ilyen Fodorra meg a többi hallatlan kártékony alakra. Ezek többszörösen odakozmált saját zsebre "dolgozó" elemek akiknek van képük újra meg úra előtolakodni a "nép üdvére"?! Botrányos.
kjkj945
2013. május 05. 15:59
Ora et labora!!!
Bro222
2013. május 05. 15:22
Megint megkérdem: Mikor fogják fel végre, hogy az a fajta "(ál)liberalizmus" amit 20 éven át képviselt az SZDSZ most pedig az LMP meg E14-PM, arra nincs kereslet? Nem lehet, a kisebbségeket és csakis a kisebbségeket védelmezni minden fronton úgy hogy közben a többséget 24-ben lenácizzák, lefastizzák, vagy egyéb jelzőkkel illetik. Vagyis lehet, de már nem hosszútávon, lásd 2010 SZDSZ-MDF kiesett, 2014-ben pedig az LMP is ki fog, továbbá az E14-PM támogatottsága is napról napra fogyatkozik.
őshonos
2013. május 05. 13:00
Minek???Egyébként annyira európai,hogy a brit önkormányzati választásokon sehol sem voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!