A Jobbik kezdeményezi Kövér László visszahívását

2013. július 29. 13:42

Az Országgyűlés elnökének visszahívását kezdeményezi a Jobbik, szerintük ugyanis Kövér László méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladat ellátására.

2013. július 29. 13:42

Sneider Tamás, a párt országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón ismertette pártja elnök-frakcióvezetőjének levelét, amelyet Vona Gábor a házelnöknek címzett a házbizottság azonnali összehívását kérve. A képviselő közölte: szerintük azzal, hogy Kövér László a Jobbik-frakció számára június 21-étől ellehetetlenítette szakértők, vendégek beléptetését a Parlamentbe és az Országgyűlés Irodaházába, olyan intézkedést hozott, amely összeegyeztethetetlen az alaptörvénnyel és a magyarországi demokrácia alapszabályaival.

A házelnök ezzel alapvető jogokat sértett – értékelt Sneider. Azt mondta, Kövér László „kisebbrendűvé” tette a Jobbik képviselőit a többi képviselőhöz képest azzal, hogy politikusaik szakértőit kizárta. Az országgyűlési képviselőkről szóló törvény egyenlő jogokat biztosít a mandátumot szerző politikusoknak - mutatott rá.

Közölte azt is: pártja az Egyenlő Bánásmód Hatóságot is felkeresi, emellett a rendőrséghez is fordult az ügyben. Azt azonban nem tervezik, hogy például a strasbourgi emberi jogi bíróságtól kérjenek jogorvoslatot, a Jobbik szerint ugyanis az ország sorsát és „még az ehhez hasonló, égbekiáltó dolgokat is” helyben kell megoldani. „Nem szeretünk külföldi hatalmakhoz fordulni az ország belső dolgaival kapcsolatban” – közölte.

A Jobbik azóta nem adhat ki belépési engedélyt szakértőinek, szimpatizánsainak, hogy a nyári, rendkívüli ülésszakban képviselői és szakértői a földforgalmi törvény végszavazásakor megzavarták az Országgyűlés plenáris ülésének munkáját.

Összesen 344 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakuttya
2013. július 30. 02:59
Azért beszarás, hogy a cigányrugdosó szkinhed az egyenlő bánásmód micsodájához fordul. Anyádat.
ballada
2013. július 30. 01:57
Jobbik viselkedni tanuljon meg ,vona ne dacpártját lovalja a kormány ellen.
Soma
2013. július 30. 01:11
Ó, igen! A Jobbik szerint Kövérnek kakastaréjt és nagy-rózsás inget kellene viselnie és transzparensekkel a kezében kellene naponta háromszor megkerülnie a Parlamentet, miközben megmossa és olajokkal megkeni az elfáradt, robotoló baloldali, liberális és Jobbikos megélhetésiek fáradt lábait! :-))
Reeves
2013. július 30. 00:44
Ez a köteles Kövér egyre unszimpatikusabb Nemrég láttam egy interjuját a Simicskahír-TV-n, egy korlátolt, vaskalapos, diktatórikus alak Kb mint Or Bán, azzal a különbséggel hogy messze nem olyan intelligens, és/vagy nem tud olyan jól folyékonyan hazudni Valaki vehetne már neki egy vak komondort:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!