Hatékonyabban működik a Fővárosi Törvényszék

2013. július 21. 17:27

Érdemben javult a Fővárosi Törvényszék (FT) büntető ügyszakán az ítélkezés hatékonysága a büntetőkollégium vezetője, Mikó Gergely szerint.

2013. július 21. 17:27

A tavaly június 1-jén hat évre kinevezett törvényszéki vezető, Mikó Gergely elmondta: annak ellenére sikerült gyorsítani az ítélkezést, hogy tavaly a nyugdíjazások miatt a kevesebb mint 70 tagú testület ötöde hiányzott.

Az egy évvel ezelőttihez képest 8 százalékkal csökkent a folyamatban maradt peres büntetőügyek száma, 514-ről 463-ra. Az egy éven túli ügyek aránya még mindig magas – a folyamatban lévő perek mintegy kétharmada –, tavaly év végéhez képest azonban ezt is sikerült csökkenteni 6,5 százalékkal. Jelenleg a 463-ból 307 olyan ügy van, amely több mint egy éve tart, és ezek között van 70 két, illetve 62 három évnél is régebben húzódó per – ismertette.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. július 22. 09:51
Nos, ha ennyire sikeres, akkor van néhány dolog, amit a figyelmébe ajánlanék. Csak a mi sajtóból, merthogy ezek soha sem fognak felkerülni a mandira. Szóval néhány siker: "Ki is a Dunakanyar rejtélyes ura? A tornatanárból lett háttérember keze pártokon át szinte minden zűrös városi beruházásban benne volt. Milliós tartozások, bedőlő cégek, brókerbotrány, trafikok." "A minisztériumi dolgozókat 90 millióval védik a bank- és csekkadótól " "Szlovákián át elkerül minket az orosz vasút A széles nyomtávú vonal nélkülünk épül. Később kínai árut is szállíthat, tízezernél több állást jelenthet." "Jön az energiacégek új járuléka " "Kedves bankok, ez most fájni fog Ismét devizahitelest mentene a kormány, ez valakinek ezermilliárdba fog fájni."
liberálzöld.
2013. július 22. 09:35
Na, még egy igazi siker. Minden napra jutnia kell egynek. Még ha ilyen is. Az meg tök mellékes, hogy gyilkos rablóbandákat enged szabadon az "igazság"-szolgáltatás, mert nem készültek el időre a szakértői jelentések, meg mert egy 2 éve folymatban lévő ügy bíráját kiemelték valami cuccfűrernek, hát újra kellett kezdeni az egész eljárást. Éljen és virágozzék az egyre sikeresebb budapesti törvényszék!
nick89
2013. július 21. 22:35
"Hatékonyabban működik a Fővárosi Törvényszék" Tessék!? Mit csinál!? Nem értem.
nyugalmazott tanár
2013. július 21. 19:38
Amikor 2-3 megyére jut egy igazságügyi írásszakértői státus, akkor nem lehet csodálkozni azon, hogy 1-1,5 éves csúszással tudnak csak felelős munkát végezni. A szakértők létszámának szerény növelésével (országosan 5-10 fő) az egész rendszer felgyorsítható lenne. De ezzel senki nem törődik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!