Alanyi jogon adna ivóvizet mindenkinek a Jobbik

2013. október 11. 12:47

A Jobbik azt szeretné, ha az alapvető emberi szükségletek kielégítéséhez szükséges ivóvíz alanyi jogon, ingyenesen járna mindenkinek Magyarországon ‒ mondta Kepli Lajos ellenzéki országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

2013. október 11. 12:47

Kepli Lajos elmondta: pénteken ér véget a budapesti víz világtalálkozó, ahol többször is elhangzott, hogy az egészséges ivóvízhez való hozzáférés alapvető emberi jog. Ennek biztosítására a Jobbik kormányra kerülése esetén garantálná, hogy minden ember ingyen jusson hozzá a napi szükségleteit fedező ivóvízhez.

Ismertette: az egészségügyi világszervezet ajánlása szerint napi száz liter víz szükséges az alapvető szükségletek ‒ higiéniás és ivóvíz ‒ kielégítésére. Ezért a Jobbik fejenként havi három köbméter ivóvizet biztosítana ingyen mindenkinek úgy, hogy egy háztartás legfeljebb havonta 15 köbméter vizet kaphatna térítésmentesen.

Kepli Lajos elmondta: a program fedezetét az illegális vízhasználók szűkítésével és a pazarló vízhasználók fogyasztásának megadóztatásával teremtenék elő. Az MTI kérdésére hozzátette: országos nyilvántartást kellene készíteni a magyarországi kutak helyéről és állapotáról, hogy csökkenjen az illegális vízhasználat.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grün
2013. október 11. 19:16
európában dánia után nálunk a legdrágább a víz, elég lenne reális áron adni...
bsandor
2013. október 11. 16:46
hogy Kónya beteg,értem,de már a Vona is,nem értem,sajtból van a hold
figo
2013. október 11. 14:54
Az utóbbi hetekben az ellenzék egymást licitálja felül a hülyeségben. A libsik ajvékoltak, h miért "zárták el" a vizet szegény romákoknál Ózdon, erre előjön a jobbik és benyög egy ekkora kapitális marhaságot. Csak gratulálni tudok, de így meglesz a 2/3-ad a fidesznek megint.
kjkj945
2013. október 11. 14:49
Inkább az ellen ágálna, hogy ne szennyezzék tovább a karsztvizet, és ne engedjék idegen kézbe!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!