Magyarország támogatja Szerbia EU-integrációját

2013. október 07. 11:46

A szerb külügyminiszterrel tárgyalt Orbán Viktor hétfőn a parlmamentben, ahol egyebek mellett szóba kerültek a közös fejlesztések és projektek is.

2013. október 07. 11:46

Magyarország erőteljesen támogatja Szerbia EU-integrációját, „déli szomszédunk pedig hálás ezért hazánknak” – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Ivan Mrkić szerb külügyminiszter hétfő délelőtti budapesti megbeszélésén, amelyről a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta az MTI-t.

Havasi Bertalan közölte: az Országházban tartott tárgyaláson a felek rögzítették, hogy a két ország jószomszédi kapcsolatának köszönhetően nagyszabású határátkelő-fejlesztési program zajlik, egyet májusban átadtak, két további átkelő építése pedig már elkezdődött. A magyar kormányfő és a szerb külügyminiszter a két ország közös érdekének nevezte a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, amelyen már dolgozik a két vasúttársaság. Abban is megállapodtak a találkozón, hogy hamarosan magyar-szerb ösztöndíjprogram indul – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. október 07. 22:53
„déli szomszédunk pedig hálás ezért hazánknak” Hálájuk üldözni fog, csak utol ne érjen. A magyar kormány külpolitikája számomra 1 talány.
magnamater
2013. október 07. 20:34
Két dolgot biztosan lehetett tudni: Martonyi nem fog kifogást emelni a negyvenezer délvidéki magyar lemészárlása miatt a szerb tagság ellen, és hogy a szerbiai magyarverések tovább folytatódnak.
Secnir
2013. október 07. 14:50
a horvátokkal is így kezdtük, viktor...
almafa
2013. október 07. 14:00
Ez jól passzol a legújabb magyar veréshez: "Újvidéken megvertek és nemzeti alapon szidalmaztak egy magyar kiskorút - Valóban nincs miért aggódniuk a délvidéki magyaroknak? 2013. október 04. péntek, 21:25" http://delhir.rs/cimlap/friss-hireink/14801-ujvideken-megvertek-es-nemzeti-alapon-szidalmaztak-egy-magyar-kiskorut-valoban-nincs-miert-aggodniuk-a-delvideki-magyaroknak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!