Szigorúbban büntetné a választási csalást a Jobbik

2013. október 08. 14:43

A párt a választási csalások visszaszorítása érdekében módosítana törvényt: visszaállítanák a kampánycsendet, törvénysértő lenne láncszavazás, és szigorúbban büntetnék a választás rendje elleni bűncselekményeket.

2013. október 08. 14:43

A választási eljárási törvény átfogó módosítását kezdeményezi a Jobbik a bajai választási csaláshoz hasonló esetek megakadályozása érdekében – jelentette be Dúró Dóra és Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón. A Jobbik visszaállítaná a kampánycsendet, törvénysértővé minősítené a láncszavazást, valamint a választás rendje elleni bűncselekményeket is szigorúbb szankciókkal sújtaná.

A Jobbik álláspontja szerint az, hogy ugyanaz az Ajtai Tibor – a Bács-Kiskun megyei kisebbségi önkormányzat Lungo Drom színeiben megválasztott elnöke – szerepel a bajai választási eredményt megsemmisítő bírósági végzésben, mint akinek a neve már a 2010-es kiskunfélegyházi önkormányzati választások esetén is felmerült választási csalás gyanújával, azt bizonyítja, hogy az elmúlt években „tömegével történhettek választási csalások az országban”.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. október 08. 23:03
kampánycsend a zinternet és tapifonok korában irreális, betarthatatlan... a többi felvetés oké
MacElek
2013. október 08. 19:01
És majd figyeljük meg, hogy ezeket mind lesöprik az asztalról. Aztán gondolkodjunk el rajta, hogy na vajon miért.
Fülig Jimmy
2013. október 08. 18:40
Érdekes annak ellenére,hogy fityuszos van mindig elítélve,videóra véve a narancs seggszájak mindig a másik oldalon keresik a bűnöst?!Ezek komplett elmebetegek!
IgazságosIzomViktor.
2013. október 08. 18:23
Jaja tudjuk.A jobbik halálbüntetést is akar.Erőből akarják megoldani a dolgokat.Lófaszt kell itt szigorítani.Erkölcs kell ide,hogy eleve ne csaljanak.De attól mi még marha messze vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!