Nem állunk fel sem Kövér László, sem más házelnök kedvéért

2013. december 04. 15:50

Amennyiben az 1938-as állapotnak megfelelően helyreállított Kossuth téren egy póznára kitűzik Orbán Viktor kalapját, annak sem fogunk köszönni.

2013. december 04. 15:50
Molnár Csaba

A kormánypártok módosítanák az országgyűlési törvényt, illetve a Házszabályt. Erre állítólag azért van szükség, hogy a csökkentett létszámú parlament mielőbb megkezdhesse munkáját.

Az indoklás álságos és képmutató. A Fidesz még reméli, hogy a következő országgyűlésben többsége lesz, de tudja, hogy 2/3-dal rendelkezni már nem fog, ezért igyekszik a parlament működésére vonatkozó szabályokat jó előre, a maga szája íze szerint elrendezni.

A Demokratikus Koalíció ezt a törekvést a módosítások tartalmától függetlenül is elfogadhatatlannak tartja. Az új országgyűlésnek kell majd megalkotnia a saját működésére vonatkozó szabályokat, a mostani képviselők nem állíthatják kész helyzet elé utódaikat. Külön is tiltakozik azonban a házszabály ama tervezett rendelkezése ellen, amely szerint a képviselők fölállnak helyükről, amikor az ülés kezdetén a házelnök fölmegy az emelvényre. Bár a képviselők ezzel állítólag választóikat köszöntenék, nehezen tagadható ennek az előírásnak az alárendeltségi viszonyt és megalázkodást kifejezni kívánó jellege.

A Demokratikus Koalíció kijelenti, hogy képviselői a következő országgyűlésben sem fognak fölállni sem Kövér László, sem más házelnök kedvéért. És amennyiben az 1938-as állapotnak megfelelően helyreállított Kossuth téren egy póznára kitűzik Orbán Viktor kalapját, annak sem fognak köszönni.

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2013. december 05. 06:49
2014-ben már nem lesz ilyen gondod mentek a töklevesbe ott aztán majd állhatsz mint apád töke a hideg vízben!
august
2013. december 05. 06:35
van ennek a cikknek egy másik olvasata is, szerintem ez a legfontosabb.. Ugyanis, ha ez az alakulat, és benne Molnár Csaba így viszonyul az ország egyik közjogi méltóságához, - hogy a bolsik is értsék a köteles lacához, vagy a komcsi Kövérhez- ha ekkora a "tisztelet" irányukba, akkor mekkora tisztelettel bír a szemükben a kedves választó? Az az alakulat amelyik baltásozza a miniszterelnököt, káderjancsizza az államfőt hogy viszonyulhat ép lelkülettel a kedves választópolgár irányába? Ez az alakulat maga a tahóság intézménye. A tiszteletről, a főhajtásról az alárendeltség jut rögtön az eszükbe.
ballada
2013. december 05. 06:01
Ballibsi oldal jobbikkal együtt vissza térnek a régi bolsevik bunkósághoz ,gyűlölet nem ismer határokat .Bemennek a parlamentbe mint a marhák az istállóban .Komcsik sose voltak híresek a tiszteletadásról ,a nép söpredékei voltak ,történelem megismétli magát,sok vörösbáró csak azért kupálta ki magát a jogi oldalon a magyar népet félre tudják vezetni ,megtanuljanak hazudni jogi nyelven.Csak figyeljük baloldal alpári kijelentéseiket árokszéli mocskos lejárató kampányát . Annak ellenére hogy a nép ellensége ballibsik furkó módon nem tisztelik meg a parlamenti vezetőt ,a Fidesz továbbra is álljon fel minden gyűlés kezdete előtt .
ballada
2013. december 04. 20:35
Ez a elit sötétek,ezektől példát venni köszönjük nem ,paraszt bácsika különb a fehérgalléros elrugaszkodott élősködőktől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!