Tiltakozásra buzdítja a külföldön élő magyarokat az Együtt-PM

2013. december 04. 13:21

Az Együtt-PM arra kéri a külföldön élő, de magyarországi lakcímmel is rendelkező magyarokat, hogy nagyvárosok közterületein tiltakozzanak az ellen, hogy levélben nem, csak személyesen, a nagykövetségeken és konzulátusokon adhatják le szavazataikat.

2013. december 04. 13:21

Jávor Benedek úgy fogalmazott: a Fidesz másodrendű állampolgárként kezeli azt a közel félmillió magyart, akik az elmúlt években kénytelenek voltak elhagyni az országot.

Rámutatott: a választási eljárási törvény alapján a külföldön dolgozó vagy tanuló magyarok – a határon túl élő kettős állampolgárokkal ellentétben – nem szavazhatnak levélben, ezt csak a nagykövetségeken vagy konzulátusokon tehetik meg. A döntést csak politikai indokokkal lehet megmagyarázni – értékelte a politikus.

Az Együtt-PM ezért arra kéri a külföldön tartózkodó, de állandó magyarországi lakhellyel rendelkező magyarokat, hogy tiltakozzanak a kialakult helyzet ellen. Jávor Benedek azt mondta, felkérik őket, hogy álljanak ki külföldi nagyvárosok közterületeire és ott tartsanak fel olyan táblákat, amelyekkel kifejezik, hogy „nem tekintik magukat másodrendű állampolgárnak”.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. december 05. 07:46
Leszarják a külföldi magyarok (is) az Együtt PM buzgalmárjait.
Anti Komcsi
2013. december 04. 20:17
Egy nagy fenet fogunk tiltakozni! Eddig is a nagykovetsegen szavaztink, ezutan is ott fogunk! Né ugasson bele egy ugri bugri botranyos partocska nagy budos senkije!
balbako_
2013. december 04. 18:05
Monnyanak le!
koronaszepe
2013. december 04. 17:37
Az Egyesült Királyságban 300 000, Londonban több, mint 200 000 magyar él és dolgozik. Hogyan bonyolítja technikailag a követség a szavazást, ha mind élni kívánnak szavazati jogukkal ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!