Alakuló frakcióülést tart szerdán az MSZP

2014. április 29. 17:34

Alakuló frakcióülést tart szerdán az MSZP: megválasztják a képviselőcsoport tisztségviselőit, valamint döntenek arról, hogy kit javasolnak, az Országgyűlés különféle tisztségeire. A 29 fős frakció vezetője várhatóan ismét a pártelnök, Mesterházy Attila lesz. A ház alelnökének Hiller Istvánt javasolhatják.

2014. április 29. 17:34

Alakuló frakcióülést tart szerdán az MSZP – erősítette meg Ferencz Gábor sajtófőnök az MTI információját kedden.

 
A frakcióülésen megválasztják a képviselőcsoport tisztségviselőit, valamint döntenek arról, hogy kit javasolnak, az Országgyűlés alelnökének, jegyzőinek, illetve a költségvetési és a nemzetbiztonság bizottság elnökének, illetve az egyes bizottságok alelnökeinek. Kiderül az is, hogy a képviselőket melyik parlamenti bizottságba delegálják.
 
A parlament május 6-i alakuló ülését előkészítő egyeztetés után jelentették be, hogy az MSZP-nek nyolc alelnöke lesz a bizottságokban: a törvényalkotásiban, a honvédelmi és rendészetiben, a gazdaságiban, a mezőgazdaságiban, a kulturálisban, a népjólétiben, a vállalkozásfejlesztésiben és a mentelmiben.
 
A 29 fős frakció vezetője az MTI információi szerint várhatóan ismét Mesterházy Attila pártelnök lesz. A ház alelnökének Hiller István volt oktatási minisztert javasolhatják.
 
A Népszabadság információi szerint a költségvetési bizottságot Burány Sándor vezetheti. Sajtóhírek szerint a nemzetbiztonsági bizottságnak ismét Molnár Zsolt lehet az elnöke.
 
Az MSZP-frakcióban a most záruló ciklusban négy frakcióvezető-helyettes volt: a frakcióigazgatói feladatokat is ellátó, valamint általános helyettes, Tóbiás József, továbbá Harangozó Tamás, Józsa István, Lukács Zoltán.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. április 29. 23:17
Ez bevált az előző 4 évben is, vesztes csapaton ne változtass, pláne, ha te vagy az ott a főnök.
kjkj945
2014. április 29. 18:15
Jaj de érdekes???? És a dinka gyüttment libs is benne lesz???
states
2014. április 29. 17:39
29 képviselőjük van. Egy tekintélyes gittegyletre való. Hogy honnan hova jutottak, a 90-es években több, mint 200 volt.
Berecskereki
2014. április 29. 17:36
"A 29 fős frakció vezetője várhatóan ismét a pártelnök, Mesterházy Attila lesz."+ a szóvivő pedig Mesterházy kecskéje. ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!