Magyar és pakisztáni álházasság-közvetítőket ítéltek el Angliában

2014. április 14. 17:54

Magyar nők és pakisztáni állampolgárságú illegális bevándorlók álházasságának szervezése címén ítélték több évi börtönre egy magyar-pakisztáni társaság tagjait Angliában. A férfiak hamis ígéretekkel csaltak Angliába három magyar nőt, aztán pakisztániakkal kényszerítették őket házasságkötésre.

2014. április 14. 17:54

A brit belügyminisztérium hétfőn közölte, hogy börtönbüntetésre ítéltek egy magyar, és két pakisztáni férfit, amiért magyar nőket csaltak Angliába, hogy aztán pakisztániakkal való házasságkötésre kényszerítsék őket. 

A banda magyar tagját négy és fél börtönre ítélték, a pakisztániak három, illetve hat évet kaptak. A tettesek Magyarországról három nőt csaltak Angliába, ahol tavaly pakisztániakkal kényszerítették őket álházasság megkötésére.

Dave Magrath, a brit belügyminisztérium bevándorlással kapcsolatos bűnügyi vizsgálati osztályának vezetője a közleményben hangsúlyozta, hogy a magyar nőket hamis ígéretekkel csalták Nagy-Britanniába. Magrath szerint a brit hatóságok az Europollal és a magyar rendőrséggel szoros együttműködésben számolták fel a most rács mögé küldött bandát. James Brokenshire, a belügyminisztérium bevándorlásügyi államtitkára szintén méltatta, hogy a brit és a magyar hatóságok együttműködésének eredményeként sikerült elfogni az embercsempészeket.

Nagy-Britanniában nem ez az első olyan álházassági büntetőügy, amely magyar állampolgárokat érint. Korábban egy magyar nő önként kötött házasságot 400 fontért egy pakisztáni férfival, akinek lejárt a vízuma és az álházassággal remélte meghosszabbítani nagy-britanniai tartózkodási engedélyét. A magyar „menyasszonyt” annak idején a házasságkötő teremből, fehér esküvői ruhájában vitték el megbilincselve, még mielőtt a frigy megköttetett volna.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!