MSZP: A választásig szólt a költségvetés

2014. április 09. 16:19

Márciusban már az előirányzott hiány hetven százalékán állt a költségvetési deficit. A szocialisták szerint a költségvetés átverés volt és csak a választásokig szólt, ezután pedig Orbán vagy túllépi a három százalékos hiányt, vagy megszorításokba kezd.

2014. április 09. 16:19

A költségvetés hiánya az egész évre előirányzott deficit hetven százalékán állt májusban. A szocialista Józsa István ezt úgy kommentálta, hogy az országgyűlési választás után három nappal kiderült: nemcsak a „4-es metró vagy a Várkert Bazár működésével vannak súlyos gondok, hanem az államháztartással is”.

A szocialista politikus szerint ha az Orbán-kormány valóban ott folytatja, ahol abbahagyta, akkor a választási osztogatást nem követik költségvetési kiigazító intézkedések, ám az idei költségvetés hiánya a közelében sem lesz a 3 százalék alatti célnak.

Józsa István másik lehetőségnek nevezte, hogy a kormányfő elismeri, hogy az idei büdzsét „rövidlátó módon homokvárra építette, ezért kőkemény kiigazító lépésekre van szüksége ahhoz, hogy egész évre kitartson”. Ez esetben az MSZP elvárja, hogy Orbán Viktor mondja meg, melyik társadalmi csoport számíthat újabb megszorításra – tette hozzá.

Az MSZP-s képviselő kitért arra is, hogy a választás eredményét tudomásul veszik, viszont továbbra sem fogadják el, hogy az egyébként is nehéz helyzetben élő társadalmi csoportok szenvedjék meg a „haveri körnek való osztogatás következményét”.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2014. április 09. 19:38
A szájtépéssel nem lehet elfeledtetni a csúfos kudarcukat.Jobb lenne,ha lapulnának,mint sza a fűben és csendesen lemondana minden szoci vezető!Amíg ez nem történik meg,soha nem lesz normális baloldal ebben az országban.
várúr
2014. április 09. 18:54
Ezt a baromságot a szocik félévente előadják. Jó nagyot koppannak, majd nyomják tovább.Észre se veszik, milyen ellenszenves, hogy a költségvetési hiánynak drukkolnak, ha nem jön be, habzó pofával hazudnak tovább. Négy év után ideje lenne valami újat hazudni.
Monkey4you
2014. április 09. 18:43
Ez esetben az MSZP elvárja, hogy Orbán Viktor mondja meg, melyik társadalmi csoport számíthat újabb megszorításra... --------------- Nyilván azok, akik a rezsicsökkentés ellen indítottak hadjáratot!!! Te is köztük vagy, köcsög!!!
puszika
2014. április 09. 18:27
Hányszor,de hányszor temették ezek már a kölségvetést.Soha nem jött be.Más sem. De hogy nagy bunkók az biztos! Legalább egyszer odaálltak volna a mikrofon elé,bocsánat tévedtünk.Nem ennyi morál ott nem létezik. Ők csak a trükkök százaival dicsekedhetnek,meg a hat évig tartó túlzott deficiteljárással. Ez az mszp!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!