Kövér: Ellenzéki Kerekasztal nélkül Fidesz sem lenne

2014. május 07. 14:57

Az Ellenzéki Kerekasztal megalakulásának 25. évfordulója alkalmából tartott emlékülésen Kövér László úgy fogalmazott: ha nem lett volna az EKA, akkor biztosan nem az a politikai generáció kormányozná az országot, akik most.

2014. május 07. 14:57

Kövér László szerint az 1989-es rendszerváltást előkészítő egykori Ellenzéki Kerekasztal (EKA) nélkül ma más politikai viszonyok lennének Magyarországon. Az Országgyűlés elnöke erről szerdán beszélt az EKA megalakulásának 25. évfordulója alkalmából a Veritas Történetkutató Intézet által szervezett budapesti emlékülésen.

Ha nem lett volna az Ellenzéki Kerekasztal, biztosan nem az a politikai generáció kormányozná az országot, amelyik most – mondta Kövér László Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának épületében tartott tanácskozáson. Kövér László, aki 1989 nyarán az EKA tárgyalócsoportjában a Fideszt képviselte a háromoldalú nemzeti kerekasztal-tárgyalásokon, kijelentette: ha az EKA nem lett volna, akkor a Fidesz sem lenne. Akárhogyan is értékeljük a kerekasztal szerepét, a testület és a mai politikai valóság között – már csak személyekben is – kimutatható a direkt összefüggés, a folytonosság – fogalmazott a házelnök.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2014. május 07. 20:10
Ellenzéki kerekasztal= a hatalom újraosztása. Nem történt egyéb mint az uralkodó rend szert váltott. Az új államformához új szereplők kelletek és a másod harmadvonalba levő meg az önjelöltek csapatából összeválogattak egy "ellenzéket". Szép példája ennek a fideszes fiúk akik nem egyebek mint Pozsgay,Horváth, Stumpf, politikai gyermekei. Az SZDSZ megfigyelésére kreálták őket. Antalt is inkább támogatta Pozsgay mint az SZDSZ-t mert azt tartotta veszélyesnek a régi rendszer embereire. Most igazat mondott Kövér ha nem ettek volna Pozsgay tenyeréből bizony most nem lenne a Fidesz. AZ rossz lenne az országnak?
S0ma
2014. május 07. 16:04
Nem szeretném lehűteni a kedélyeket, de akkor a konc miatt kerekedtek egyesek.
kjkj945
2014. május 07. 15:52
Akkor se lenne, ha Antall megcsinálja a beígért nagytakarítást!
csuka
2014. május 07. 15:51
Helyesen: HAZAÁRULÓ, ÜGYNÖKI Kerekasztal nélkül Fidesz sem lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!