Morvai: Koncepciós eljárás folyik Kovács ellen

2014. május 17. 13:23

Morvai Krisztina szerint az '50-es éveket idézi, hogy az ártatlanság vélelme helyett a bűnösség vélelmét állították fel Kovács Bélával szemben. Sajtótájékoztatóján arról is beszélt: a nemzeti önrendelkezés nem ajándék, hanem alapvető emberi jog, aminek felül kell írnia az állandó jószomszédi viszonynak való megfelelési kényszert.

2014. május 17. 13:23

Morvai Krisztina, a párt EP-listavezetője szombati sajtótájékoztatóján kiemelte: az elmúlt öt évben és a jövőben is azon kíván dolgozni, hogy a kérdést a politika világából az emberi jogok világába emelje át. Szavai szerint oda kell hatni, hogy az állandó jószomszédi viszonynak való megfelelési kényszer és az Európai Unióba mindenáron való „besimulási kényszer” helyett az elszakított területen élő magyarok  emberi jogai legyenek a nemzetpolitika „iránytűi”.

Kárpátaljával összefüggésben elégedettségének adott hangot amiatt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is kiállt az önrendelkezési jog mellett. Kiemelte: a Jobbik álláspontja szerint jobban kellene sulykolni, hogy az ott élő, 50 ezer magyar az EU állampolgára, ezért az Uniót is be kellene vonni a diskurzusba. Hozzátette: a nemzetközi egyezményekben is rögzített jog következetes érvényesítését szorgalmazzák.

Morvai Krisztina egyúttal visszautasította a kormányfő azon szavait, miszerint a Jobbik hazaárulókat akar kiküldeni Brüsszelbe. Úgy vélte: súlyos korlátozás alá esnek az emberi jogok az EP-kampányban, ami odáig fajult, hogy koncepciós büntetőeljárás is kezdődött. Kijelentette: a megvádolt Kovács Béla ellen semmi bizonyíték nem áll rendelkezésre, az ártatlanság vélelme helyett a bűnösség vélelmét állították fel vele szemben, ami az '50-es éveket idézi.

Az EP-jelölt megdöbbentőnek nevezte a Civil Összefogás Fórum (CÖF) esetleges nagykoalícióra vonatkozó nyilatkozatát is. Mint mondta, erősen úgy tűnik, hogy a rövidtávú cél a Jobbik „legképtelenebb vádakkal való lejáratása” és az MSZP felemelése, hosszabb távon pedig a két párt együtt szolgálná ki az EU és Washington érdekeit. Megjegyezte: ezt a folyamatot „gyökerében el kell vágni”, ha az emberek nem akarnak „csengőfrászos időket”.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. május 18. 07:57
Ja...első hír, hogy a nyomozás érdekében kérik a mentelmi jog felfüggesztését, ezek után Kovács és Jobbik fröcskölő hányások a média minden területén...most meg már az ártatlanság vélelmének számonkérése a nyomozási szakaszban...végül is, egy nyomozás biztosan valami koncepció mentén halad, konkrétan a bizonyítékok összegyüjtögetése maga a koncepció.
Ángyán Páván
2014. május 18. 00:41
Vén kurva.
Kal
2014. május 17. 20:27
Morvai nyilatkozata után úgy tűnik, hogy az egész Jobbikot az oroszok irányítják. Ez már elég súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Vajon mikor lépnek már érdemben a hatóságok? Helyzetelemzésemet ld. itt: http://kaleidoscope.blog.hu/2014/05/17/az_oroszoknak_mar_meg_is_vannak_az_embereik_magyarorszagon
csuka
2014. május 17. 19:22
Nagyon demokratikus, nagyon ajrópai módszerek a FIDESZ-MSZP ügynökök óljából: „Nem idegen a lehallgatás és a megfigyelés a kormányzati pozícióba kerülő politikai erőktől. Legalábbis úgy tűnik, hogy a Fidesz és az MSZP ezen a téren is sokat tanulhatott egymástól. 1998 augusztus 25-én Orbán Viktor bejelentette, hogy titkos és törvénysértő adatgyűjtés volt a Fidesz vezető politikusai ellen. Akkor a Fidesz a szocialistákra igyekezett a gyanút terelni, most éppen az Orbán-párt esetében feltételezhető, hogy titkos és törvénytelen adatgyűjtésre használták fel a titkosszolgálatokat a Jobbik vezető politikusai ellen. Sokat sejtet a Fidesz és a szocialisták módszereiről, hogy Szanyi Tibor, a szocialisták EP-listavezetője, miközben a héten az MSZP és a Fidesz összefogását sürgette a Jobbik ellen, azt mondta, mind a két pártnak a „maga eszközeit” kell használnia a nemzeti párt ellen. Hogy milyen „eszközökre” - netán titkosszolgálati eszközökre – gondolt, azt nem fejtette ki bővebben.” http://alfahir.hu/titkos_es_torvenyserto_adatgyujtes_folyik_a_jobbikosok_ellen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!