MSZP: Megszorítások lesznek az önkormányzati választások után

2014. május 05. 15:54

Józsa István szerint egy „választási tunning” a jelenlegi költségvetés, amit legfeljebb az önkormányzati választásokig lehet toldozgatni, azután viszont megszorítások várhatók.

2014. május 05. 15:54

Az MSZP szerint az önkormányzati választások után megszorítások lesznek, mert a jelenlegi költségvetést – ami egy „választási tunning” – biztosan nem lehet tovább toldozgatni. Józsa István arról is beszélt: egyre több elemzői vélemény támasztja alá az MSZP azon álláspontját, hogy a felzárkózás egyre csak várat magára. Az elmúlt négy év átlagosan félszázalékos gazdasági növekedése lényegében stagnálás, ez azt jelenti, hogy Magyarország leszakadt a térségbeli államoktól – fűzte hozzá.

Szerinte a számok előrejelzik a sötét jövőt, a választások után kemény megszorítások, különadók és további visszaesés várható. Az ellenzéki képviselő elmondta, a Fidesz azt ígérte a választási kampányban, hogy folytatja. Hozzátette: azóta sem tud mást mondani Orbán Viktor, aki a sajtóhírek szerint ma egy mondással mindezt kiegészítette: senki ne említse a frakciójából a konszolidáció szót. Józsa István szerint ez a szó ellentmond Orbán Viktor szabadságharcos retorikájának, ha konszolidáció van, nincs szabadságharc, ha pedig az sincs, akkor lehet hogy jobb lenne az ország viszonya az EU-val.

Az MSZP-s politikus szerint a Fidesz 2010-ben 4-6 százalékos gazdasági növekedést ígért, ehelyett fél százalék lett, most reménykedni lehet a két százalékban. Ugyanakkor véleménye szerint három százalék alatti gazdasági növekedést a társadalom nem érzékel. Józsa István beszélt arról is, hogy a korábbi ígéretekkel szemben nem erősödik a forint, a költségvetést 297 forintos euróárfolyamra tervezték, de azóta alig volt 300 forint alatt az árfolyam.

Hozzátette: május 25-én még jelzést küldhetnek a választók a kormánynak azzal, hogy az MSZP európai parlamenti listájára szavaznak, mert elegük van a stagnáló gazdaságból, a harcos, semmire sem vezető uniós kritikából.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2014. május 05. 16:59
Ez a féleszű nem képes leállni.
kuwiq
2014. május 05. 16:55
még az eu is növekedést vár rövid, közép és hosszútávon Magyarországon, ezek az ütődöttek milyen "folytatódó visszaesésről" beszélnek? lehet, hogy korábban még volt valami szagértő nimbusz az elvtársak körül, és a nép elhitt nekik bármilyen baromságot, de 2006 ősz óta rendre hatalmas pofonokba rohannak bele nem mintha bánnám, de már nekem kellemetlen ez a sok össze-vissza hányt baromság, amivel állandóan provokálni igyekeznek az ellenfelet, meg sokkolni a közönséget
Horst_Tappert
2014. május 05. 16:38
"május 25-én még jelzést küldhetnek a választók a kormánynak" Józsa... április 6-án kaptatok egy olyan figyelmeztetést a választóktól, hogy azóta sem tértetek magatokhoz. Senki nem kíváncsi a ti "szakértélmetekre"...
Senye Péter
2014. május 05. 16:36
Nem szükséges megszorítás, elegendő, ha érvényesíti Pál apostol és Marx egybehangzó álláspontját: 'Aki nem akar dolgozni, ne is egyék'.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!