Kapitalista kiáltvány Reagan elnök emberétől Budapesten

2014. június 11. 16:22

Az újbaloldali törekvésekkel vitába szálló kapitalista gondolatról beszél Christopher DeMuth, Ronald Reagan egykori vezető tanácsosa „Piketty után: egy kapitalista kiáltvány” címmel Budapesten június 12-én, csütörtök délután 17 órakor a Corvinus Egyetemen a Danube Institute szervezésében.

2014. június 11. 16:22

Az elmúlt évek egyik legnagyobb nemzetközi közgazdasági vitáját kiváltó könyvét írta meg Thomas Piketty francia közgazdász Capital in the Twenty-First Century (Tőke a 21. században) címmel, amiben a demokrácia és az egyenlőség tőke miatti meggyengülését vázolta fel. De mi igaz Piketty állításaiból?

A francia közgazdász téziseivel száll vitába Christopher DeMuth, Ronald Reagan amerikai elnök egykori vezető tanácsadója, az American Enterprise Institute korábbi elnöke, a Hudson Institute főmunkatársa. A Reagan-korabeli deregulációt irányító DeMuth június 12-én, csütörtökön Budapesten adja elő nézeteit és vitatéziseit Piketty után: egy kapitalista kiáltvány címmel.

A budapesti székhelyű konzervatív-klasszikus liberális Danube Institute rendezvényére csütörtökön délután 17 órakor kerül sor a Corvinus Egyetem Fővám tér 8. alatti főépületének III. termében.

A rendezvényről részletesebben itt olvashatnak.

A részvételhez regisztráció szükséges, amihez erre a linkre kell kattintani.

A Danube Institute eseményeit, rendezvényeit, híreit az intézet Facebook-oldalán is lehet követni.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2014. június 11. 21:53
Reagan az állam eladósításának az atyja. Költekezett nyakló nélkül, eladósította az USA-t és még csak beszélni sem volt szabad a visszafizetés módjáról. Ezért van a zsidó sajtóban olyan jó propagandája.
oskar
2014. június 11. 19:18
Nem biztos, hogy a demokratikus kapitalizmus emberségesebb mint a demokratikus szocializmus!!!!! Az lehet, hogy az utóbbinál nem a növekedés a kényszer, de elgondolkozott már valaki, hogy embargók, cocom lista, szankciók nélkül egy demokratikus szocializmusban milyen lenne az élet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!