Az MSZP elnöke „a társadalom hűtlen kezelésével” vádolja a kormányt

2014. szeptember 15. 14:40

Az MSZP a társadalom hűtlen kezelésével vádolja a kormányt Orbán Viktor hétfői beszéde kapcsán. A Jobbik a devizakárosultak oldalán áll és támogatni fogja az elszámolási törvényt. A KDNP szerint tisztességes és bátor kezdeményezés a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslat, ami hétfőn kerül az Országgyűlés elé.

2014. szeptember 15. 14:40

A társadalom hűtlen kezelésével vádolom a kormányt – mondta Tóbiás József pártelnök hétfőn az Országgyűlésben. A kormányfő felszólalására válaszolva az MSZP frakcióvezetője kifogásolta a szerinte 2010 óta növekvő társadalmi egyenlőtlenségeket, a központosított iskolarendszert. Azt javasolta, hogy a parlamenti bizottságok mellett jöjjenek létre albizottságok, amelyek megvonják a 2010 és 2014 közötti kormányzati teljesítmény mérlegét, különösen az egészségügy területén. Hozzátette: a vizsgálatoknak ki kell terjedniük a közbeszerzésekre. Az MSZP elnöke szerint a kormány úgy akarja a közjót szolgálni, hogy üldözi a szegényeket, megfélemlíti a civileket, és nem társadalmi békét akar, hanem folyamatosan harcban állni.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint viszont tisztességes és bátor kezdeményezés a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslat, ami hétfőn kerül az Országgyűlés elé. Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva kiemelte, hogy a javaslattal 1,3 millió családnak tudnak segítséget nyújtani és 25-30 százalékkal csökkenhetnek a törlesztő- részletek. Harrach Péter örömhírnek nevezte a gazdasági növekedésről szóló híreket és az elkövetkező időszak teendői közül kiemelte a gyermekvédelem növelésének fontosságát.

A Jobbik a devizakárosultak oldalán áll és támogatni fogja az elszámolási törvényt - jelentette ki Vona Gábor. Az ellenzéki párt frakcióvezetője felvetette ugyanakkor, hogy lehet-e törvényben előtörlesztésre kötelezni az adóst, amennyiben túlfizetett. Mi lesz a folyamatban lévő végrehajtásokkal, amelyek esetében felvetődik az érvényesség kérdése? – firtatta Vona. A politikus beszélt az ukrán konfliktusról és a NATO-csúcsról is, és úgy foglalt állást: meg kell próbálni Magyarországot távol tartani a konfliktustól, akár a NATO-tagság rovására is.

A Fidesz szerint a bankok elszámoltatása nem csak a devizahitelesekről szól, ez a forinthitelesek ügye is. „Igazságuk nekik is van, és igazságot nekik is kell szolgáltatni” – fogalmazott Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva. A kormánypárti politikus az MSZP hétvégi témát érintő javaslatáról azt mondta: amikor kormányon voltak, végig úgy viselkedtek, „mintha benne lettek volna a bankok zsebében”. Kitért az ellenzék civil szférát érintő viselkedésére is, majd ismét leszögezte: Magyarországon a törvények mindenkire érvényesek, és ahogy nem engedik, hogy magyar pénzeket lopjanak el, azt sem engedik, hogy norvég pénzekkel történjen ugyanez. A frakcióvezető köszönetet mondott az árvízi védekezésben részt vevőknek és kiemelte: Magyarországon nemcsak a nagyvárosok, hanem a legkisebb, eldugott települések is számíthatnak a kormány és a katasztrófavédelem azonnali segítségére.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2014. szeptember 15. 23:23
Tóbiás az mszp Retkese
kurbitalis
2014. szeptember 15. 22:29
Némelyek a szénát lapátolják, mások a szavakat csépelik. :-D
silvester
2014. szeptember 15. 18:12
Tobiasnak annyi esze van,mint amennyi a tar fejen a haj.Oktober 12.-en a tarsadalom remelhetoleg eljuttat oda benneteket,kufarokat ahova valok vagytok,a pokol fenekere.Kar erolkodni ezt mar Iljics is megfogalmazta,mely szerint ami nem megy nem szabad eroltetni.
kitiltott
2014. szeptember 15. 16:18
ezek pofáznak „Egységsugarú síkidomnak” nevezte a választókat Kőrös Péter, a XVIII. kerületi MSZP kampányfőnöke és frakcióvezetője, egy a Hír TV birtokába került hangfelvételen. Szerinte a választópolgárok nem gondolkodó lények. Az önkormányzati képviselőjelölt először letagadta, hogy így nevezte volna a választóit, majd – Simon Gáborhoz hasonlóan – filmezni kezdte stábunkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!