Orosz embargó: már igénybe vehetők a EU-s tejtermék-támogatások

2014. szeptember 08. 15:45

Az orosz importtilalom következtében kialakult piaci helyzet kezelésére, az Európai Unió megnyitotta előbb a sovány tejpor és a vaj, majd a sajt magántárolási támogatás igénybevételének lehetőségét.

2014. szeptember 08. 15:45

Az orosz importtilalom következtében kialakult piaci helyzet kezelésére az Európai Unió megnyitotta előbb a sovány tejpor és a vaj, majd a sajt magántárolási támogatás igénybevételének lehetőségét – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfőn az MTI-vel.

 
A közlemény kiemelte, hogy sajt esetében a magántárolási támogatás a közösség valamennyi tagországát figyelembe véve összesen 155 ezer tonna sajtra vehető igénybe.
 
További intézkedésként az EU az intervenciós sovány tejpor és vaj felvásárlási időszakát 2014. december 31-ig meghosszabbította. 
 
A döntés meghozatalát követően az MVH elkészítette a változásokhoz kapcsolódó és az intézkedésekben való részvétel feltételeit tartalmazó közleményeit.
 
Oroszország augusztus 7-én vezette be egy évre szóló az Európai Unióra és más országokra is vonatkozó importtilalmát, mely az uniós tejtermék ágazatot is sújtotta.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. szeptember 09. 08:15
Az idióta eu-s kormányok között a magyar a leghülyéb: http://alfahir.hu/gazhelyzet_europa_feltankolt_magyarorszag_nem
kulalak
2014. szeptember 09. 01:17
kiwit a börtönökbe!:) "Az intézkedés a paradicsomra, sárgarépára, káposztára, paprikára, karfiolra és brokkolira, kígyó és konzerv uborkára, gombára, almára, körtére, szilvára, bogyós gyümölcsökre, csemegeszőlőre és kiwire vonatkozik" "ingyenesen szétosztott termékek kedvezményezettjei lehetnek a karitatív szervezetek, az iskolák, óvodák, kórházak, és büntetés végrehajtási intézmények"
Tintamin
2014. szeptember 09. 00:23
Azaz mostmár 30 forint lesz a köztudottan áfacsalt szlovák tej?....
floki és a lábtörlő
2014. szeptember 08. 21:10
Kedves Hölgyeim és Uraim itt az ideje a " Nemzeti sajtboltok"pályázat kiírásának , hátha csurran onnan is valami
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!