Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nem tudja a NAV, kell-e fizetnie az internetadót

2014. október 29. 14:34

Az Index arról érdeklődött a NAV-nál, hogy kell-e fizetniük majd az internetadót az online pénztárgépek után, mire az adóhatóság a jogalkotóhoz irányította a portál újságíróját.

2014. október 29. 14:34

Megkereste a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt az Index, hogy megtudja, hogy a hivatalosan a távközlési adó kiterjesztésének nevezett internetadót kell-e fizetnie majd az online pénztárgépek után magának a hatóságnak, vagy éppen a a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság által bejegyzett és nyilvántartásba vett mobil adatkommunikációs szolgáltató vállalattól, a Mobil Adat Kft.-től szedné azt be, és nem terhelné át az előfizetőkre. Az internetadó jelenlegi tervezete szerint ugyanis fizetni kell az online pénztárgépeknek a NAV szerveireivel folytatott adatforgalma után is.

A NAV-nál érdemi választ nem tudtak adni a kérdésre, csak annyit válaszoltak az Indexnek, hogy „Kérjük, kérdéseivel forduljon a jogalkotóhoz”.

Egyelőre az NGM sem válaszolt a portál kérdéseire.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2014. október 29. 19:19
Honnan a faszból tudná a NAV? Elfogadták már a törvényt? Kijött már a végrehajtási utasítás? Olcsó indexes hangulatkeltés
oskar
2014. október 29. 18:37
Talán az indexnek meg kellene várni a törvény vitáját és elfogadását!!!!!
indiáner
2014. október 29. 17:45
Gyengébbek kedvéért: a NAV és az NGM nem jogalkotó. De a hülyéknek (nethuszároknak) ez mindegy, mert a kormányzati hatalom az, ami ellen valójában lázadnak, miközben a legapróbb rezdüléseiket is jegyzik valakik, valahol egy "nem kormányzati" szerveren.
Gregorius
2014. október 29. 16:12
Innen látszik, hogy nem volt megfelelően előkészítve ez az egész. Normál körülmények között a Tervezetet elküldik véleményezésre a tárcákhoz, az érintett szervezetekhez és adóügyeknél természetesen a NAV-hoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!