Washingtonba utazik Szijjártó

2014. október 20. 20:44

A magyar külügyminiszter többek között tárgyal majd Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárral, illetve Amos Hochstein energiaügyekért felelős különmegbízottal is.

2014. október 20. 20:44

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Washingtonba utazik, ahol Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárral tárgyal, szerdán pedig Amos Hochstein energiaügyekért felelős különmegbízottal találkozik – közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Fülöp Judit kifejtette: a miniszter amerikai útján több üzleti találkozón is részt vesz, többek között a General Motors és a General Electric vezetőségével folytat megbeszélést, továbbá ünnepélyes keretek között átadja a General Electric alelnökének a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést. 

Szijjártó Péter az Egyesült Államokból Kanadába utazik, ahol találkozik John Baird külügyminiszterrel, majd Torontóban részt vesz az október 23-ai megemlékezésen és állampolgársági eskütételen. A miniszter ezután torontói és ottawai üzleti találkozókon vesz részt – tájékoztatott a minisztérium sajtófőnöke.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamillo
2014. október 21. 12:59
Az amerikai külügyminiszter egy figyelemre méltó közleményt adott ki, amelyben "volt és esetleg jelenlegi" érintettekről beszélt.. Erős a gyanúm, hogy az amcsik Magyarországról való tudatlansága mélységes mély, mint a Niagara vízesés: emlékezetes, hogy Irak bombázásához első nekifutásra egy húszéves térképet használtak, s így le is bombáztak néhány papírmasé rakétát, Szaddam meg röhögött a markába... Nem lepődnék meg, ha az a nevezetes névsor így kezdődne: Gyurcsány, Kóka, Bajnai.. - és így három már meg is lenne:-))) folyt.köv: Hagyó, Hunvald, Wieszt
kukagyerek
2014. október 21. 11:03
Állítólag fogadja is majd a külügyminisztérium biztonsági őre, meg az ottani kertész kisebbik unokája. :)
BőröndÖdön
2014. október 21. 09:06
Robokuty,a teflonpofira szükség lesz!
Csigorin
2014. október 21. 07:05
A megalazo csukloztatas utan amit velunk muvelnek, mi ezekhez meg elmegyunk? Egyaltalan szobaallunk veluk? Szegyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!