Akik ennyit lopnak, megbuknak

2014. december 11. 08:05

A Fidesz várhatóan folyamatos zsugorodásával csak egyre közelebb kerülünk az elképzelhetetlenhez, a Jobbik reális kormányzati pozíciójához. Jó forgatókönyv nem látszik még.

2014. december 11. 08:05
Navra László

Félretéve a jogszerűséget, félretéve az égbekiáltó igazságtalanságot a teljesítmény és a jövedelmi és vagyoni viszonyok között, ki hallott olyanról, hogy ezek a pompakirály rabszolgatartók adtak volna valamit a vagyonukból társadalmilag hasznos célra? Milyen értékrendje van azoknak, akik szerint az a helyes, ha 40 éves korukra mittudomén mennyi ingatlanuk van, és azok úgy néznek ki, mint Szijjártó villája? Milyen emberek azok, akik beleírják az Alaptörvénybe, hogy vallják a szegények és az elesettek megsegítését, miközben kormányzásuk alatt a stadionok számánál csak az éhező gyerekeké nő gyorsabban? Milyen kereszténység ez? Ki veszi komolyan ezektől a »luxusbaloldal« címkét, ki nem röhög a pofájába bármelyiknek, amikor a cégek tisztességtelen extraprofitjáról beszélnek, ha »ezek« bőre alatt is pénz van, és még csak nem is vállalkoztak? És hogy ejtheti ki Rogán Antal frakcióvezető a száján a tisztesség szót, ha Portik Tamás maffiózó egykori élettársa jóval a piaci ár alatt szerzett meg egy ingatlant az általa vezetett V. kerületi önkormányzattól?

Abban ugyanakkor bizonytalan vagyok, hogy a pohár félig tele van, vagy félig üres. Mert a Fidesz várhatóan folyamatos zsugorodásával csak egyre közelebb kerülünk az elképzelhetetlenhez, a Jobbik reális kormányzati pozíciójához. Jó forgatókönyv nem látszik még.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2014. december 11. 11:48
Kedves nevéhez híven kettősmércés szerző, ez ugyanaz pepitában: "Milyen értékrendje van azoknak, akik szerint az a helyes, ha 40 éves korukra mittudomén mennyi ingatlanuk van, és azok úgy néznek ki, mint Oszkó villája? Milyen emberek azok, akik vallják a szegények és az elesettek megsegítését, miközben kormányzásuk alatt a kamu útépítések számánál csak az éhező gyerekeké nő gyorsabban? Milyen baloldal ez?" Írtam már tegnap, hogy ugyanezt csinálták a most szociálisan oly érzékeny bal-lib oldal kormányzása idején is. És nem, nem helyeslem. Sem ezt, sem azt. De azért ne csináljunk már úgy, mintha ez újkeletű dolog lenne. A módszerváltás óta folyik ez a játék, aki a zsírosbödön mellé kerül, az tömi magát, meg a sleppjét ezerrel.
1120
2014. december 11. 11:29
"Akik ennyit lopnak, megbuknak" Kik azok az "AKIK" és MENNYIT lopnak? Na ugye... Legalább a honfitársainktól elvárható lenne, hogy ne a Goodfriend féle, prejudikálós CIA panelek mantrázásában merüljön ki a mondanivalójuk - szerintem. ÉN IS szeretném tudni, hogy KIK lopnak és MENNYIT! (Mint minden normális ember.) De ez így, ebben a formában az inkvizíció jog(?)gyakorlatának a módszere, azaz: a megvádolt bizonyítsa be, hogy ártatlan! Hihetetlen, hogy ezt a rég meghaladott(nak vélt), egészen elképesztő kommunikációs blöffnek mennyien bedőlnek!
néhai Ch.Pilot
2014. december 11. 11:17
Az egyesült ballib csőcselék + Jobbik Navra László nevű tagjának stílszerűen: Akik ennyit hazudnak, megbuknak.
komondor
2014. december 11. 11:03
Jó írás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!