Áder nem megy a moszkvai ünnepségre, Fico igen

2015. április 27. 13:22

Nem fogadja el Áder János köztársasági elnök Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívását a moszkvai győzelem napi katonai parádéra, helyette a moszkvai nagykövet képviseli Magyarországot az eseményen. Elmegy viszont az ünnepségre Robert Fico szlovák miniszterelnök, Milos Zeman cseh elnök és Alekszisz Ciprasz görög kormányfő.

2015. április 27. 13:22

Nem vesz részt Áder János a moszkvai győzelem napi ünnepségen május 9-én, amelyre Vlagyimir Putyin orosz elnök hívta meg. A köztársasági elnök helyett a moszkvai nagykövet fogja képviselni Magyarországot a katonai parádén.

A moszkvai katonai erődemonstrációtól a legtöbb nyugati vezető távol marad az idén a kelet-ukrajnai konfliktus és a Krím annexiója miatt. Európából csak a görög miniszterelnök, Alekszisz Ciprasz, a ciprusi elnök, Nikosz Anasztasziadisz, valamint Milos Zeman cseh elnök, Tomislav Nikolić szerb elnök és Robert Fico szlovák miniszterelnök megy el az ünnepségre. Oroszország ázsiai partnerei közül ott lesz a kínai, az indiai és a vietnami elnök, valamint Kim Dzsong Un észak-koreai vezető.

Fico szlovák miniszterelnök részvételét nyilvánosság előtt először hétfőn erősítette meg, a HN Club elnevezésű pozsonyi fórumon. „A tetteimért nem fogok szégyenkezni, május 9-én elmegyek Moszkvába. (...) Ezt a lépésemet természetesnek tartom” – mondta a kormányfő. „Szlovákiában az akkori Vörös Hadsereg 63 ezer katonája halt meg, és senki nem kételkedik abban, hogy a fasizmus legyőzésében a Szovjetunió döntő szerepet játszott” – jegyezte meg Robert Fico.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2015. április 28. 05:38
adekvát és helyes döntés a köztársasági elnök részéről. Semmi keresnivalónk nincs a Mauzoleum öregjei között. A világ ismét kitermelte a maga hitlerét putyin személyében. Remélem ugy is fogja végezni..kivégezni ezt a nyomorult, hazudozó , aljas ganét.
=nessuno=
2015. április 28. 00:04
Minek menne? Megünnepelni Magyarország megszállását, a málenkíj robotot, nők megerőszakolását...? Magyar embernek nincs ott helye.
Brókerkormány
2015. április 27. 16:17
egysegelem [Hozzászóló kiszűrése] 2015. április 27. 15:51 @wartog De azert szivesej nezik az egesz vilagon a hollywoodi filmeket, hallgatjak a nagyreszt amerikai zenet, vasaroljak az iphonet vagy barmelyik nagy amerikai informatikai orias termekeit Igazi hazafi inkább Samsungot, Sonyt vesz, a dél-Koreaiak nem baszogatnak minket. Számítógépben pedig már majdnem minden kinai, a gyártók is. Amcsi zenét csak az idióták halgatnak, azt a pár amcsi filmet ami nézhető, meg letorrentezik:)
Brókerkormány
2015. április 27. 16:11
gyaloggos [Hozzászóló kiszűrése] 2015. április 27. 13:50 A KÉRDÉSEM arra vonatkozik, hogy szlovákokat, cseheket vádolják-e majd? Őken nem (annyira) Mivel a mi országunkat nézték ki maguknak a tudjukkik és nem szlotákiát vagy csehországot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!