Liberálisok: Az ország egy csaló kormány áldozata

2015. április 04. 11:48

A Magyar Liberális Párt szerint a brókerbotrányban nem a kormány vált egy csaló áldozatává, hanem Magyarország lett egy „csaló és dilettáns kormány” áldozata. Bodnár Zoltán leszögezte: a kormány komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy áldozatként tüntesse fel magát, holott a „Quaestor ezer szállal kötődik a Fideszhez”.

2015. április 04. 11:48

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint a brókerbotrányban nem a kormány vált egy csaló áldozatává, hanem Magyarország lett egy „csaló és dilettáns kormány” áldozata.

 
Bodnár Zoltán, az ellenzéki párt gazdaságpolitikusa erről szombaton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt.
 
Hangsúlyozta, a kormány komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy áldozatként tüntesse fel magát a brókerbotrányban, holott a „Quaestor ezer szállal kötődik a Fideszhez”. Bodnár Zoltán szerint egyre több információ szól arról, hogy „ez a kapcsolat időnként kifejezetten törvénytelen is”. Példaként említette, hogy a Külügyminisztériumhoz tartozó kereskedőház milyen körülmények között kapta vissza a Quaestorból a befektetését.
 
A liberális politikus közölte, Matolcsy Györgynek, a jegybank elnökének a nyilvánosság előtt kellene elismernie, milyen hibákat követett el az általa vezetett felügyelet az elmúlt másfél évben.
 
Bodnár Zoltán emellett ismételten felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy súlyos kötelezettségszegés címén kezdeményezze Matolcsy György és Windisch László jegybanki alelnök felmentését.
 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roszgony
2015. április 05. 12:32
Baloldal,/baloldal?/jön az Euro az országba és nekünk meg nem jut. Meddig lehet ezt tűrni?Mert a nácik, a nácik,ezek a nácik.......
egyetmondok
2015. április 05. 09:48
Azért Matolcsy mégse Orbán Viktor, nincsen olyan különös pénzpiaci érzéke, mint a miniszterelnöknek, aki egyszerre mégse tudja ellátni a felügyeleti hivatal elnöki, meg minden más hivatal elnöki tisztét,bár nyilván jó lenne. Úgy csaltak ezek a zsiványok, olyan titokzatosan,hogy hosszú-hosszú évekig nem is lehetett észrevenni.
kukagyerek
2015. április 05. 09:01
Az egyik lator, a másikról....!
kitiltott
2015. április 05. 00:23
Nem tudom hogy Magyarország több mint 1000 éves történetében volt e valaha nagyobb kárt okozó bármi mint a 12 éves bal-liberalista (MSZP-SZDSZ) uralom amikor mindent eladtak ami nem volt lebetonozva amikor azt mondták nekünk merjük kicsik lenni amikor megszavaztatták velünk hogy aki nem Magyarországon beszéli a magyar nyelvet az nem is lehet magyar testvérünk..amikor megmagyarázták nekünk hogy a békák nem szólnak bele ha lecsapolják a mocsarat Kóka János : 'Nem kérdezzük meg a békákat, amikor lecsapoljuk a mocsarat' szóval soha többet balos és "Liba"ralista kormányt Magyarországon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!