Magyar-román-bolgár-szlovák gázmegállapodás jött létre

2015. május 21. 20:36

Magyarország, Románia, Bulgária és Szlovákia regionális gázszállítási együttműködésről állapodott meg Rigában. A négy ország összeköti és kétirányúsítja gázvezeték-rendszereit, jelentette be Szijjártó Péter.

2015. május 21. 20:36

Regionális gázszállítási együttműködésről állapodott meg négy állam, Magyarország, Románia, Bulgária és Szlovákia, mondta el csütörtök este az M1-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Közlése szerint még a nap folyamán aláírja a négy külügyminiszter Rigában azt a megállapodást, amely szerint összekötik és kétirányúsítják gázvezeték-rendszereiket. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy ezzel mind a négy ország energiabiztonságát jelentős mértékben növelik.

A Nabucco- és a Déli Áramlat gázvezeték-projekt lemondása után a térség államainak újabb lehetőségek és megoldásuk után kell nézniük annak érdekében, hogy új gázbeszerzési forrásokat és útvonalakat találjanak: „Mindaddig, amíg a térség gázvezeték-rendszerei nem lesznek összekötve, és mindaddig, amíg egy nagy stratégiai gázvezeték-beruházás nem valósul meg, addig a közép-európai térségben energiabiztonságról nem tudunk beszélni” - fogalmazott Szijjártó Péter. A miniszter hozzátette: a partnerek nemzeti költségvetése mellett közösen megpályázandó uniós forrásokból fedeznék a szükséges beruházások költségeit, megjegyezve, egész Európa érdeke a térség energiabiztonsága.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2015. május 21. 23:09
Ez a nagy púder. - A magyar-szlovák megvan. - A magyar-román félig megvan, mi tudunk küldeni, a románok nem építették meg a saját kompresszorukat. - Magyar-bolgár nincs, nem is lesz, az egy román-bolgár ügy. Majd lesz.
pemete jakab
2015. május 21. 21:56
"Magyar-román-bolgár-szlovák gázmegállapodás jött létre" Az utóbbi években annyi „gázmegállapodás” született, hogy egyáltalán nem lennék meglepve, ha nemsokára gázellátási problémák lennének.
gfischer
2015. május 21. 21:06
Hát ez gáz!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. május 21. 20:49
Orbán már megint tapiz..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!