Horvátország fellélegezhet, működik a „B-terv”

2015. szeptember 21. 11:41

Horvátország a nyolc szerbiai határátkelő közül hetet lezárt, Zágráb mégis úgy véli: az ország fellélegezhet. A magyar-szerb határ újranyitását követően a horvátok szerint működik a kormány „B-terve” - közölte a Vecernji List című napilap hétfőn.

2015. szeptember 21. 11:41

A magyar-szerb határ újranyitását Zágráb úgy értékeli, hogy működik a horvát kormány „B-terve” – közölte a Vecernji List című horvát napilap hétfőn.

Miután Magyarország vasárnap délelőtt újra megnyitotta az M5–ös autópályán fekvő röszkei határátkelőhelyet, a Vecernji List egy kormányközeli forrásra hivatkozva azt írta: a horvát kormány úgy véli, a migránsok ismét a szerb–magyar határt használják majd arra, hogy eljussanak Nyugat-Európába. Ezt a lap szerint Zágráb úgy értékelte, hogy továbbra is működik a „B–terv”, és az ország némiképp fellélegezhet a nyomás alól. A kormányfő még pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Horvátország lehetőségei korlátozottak, ezért átérnek a „B–tervre”, és a magyar, illetve a szlovén határhoz irányítják a menekülteket.

A legnagyobb nyomás továbbra is a horvát–szerb határ mellett fekvő tovarniki körzetre nehezedig, ahonnét azonnal elszállítják a migránsokat az újonnan épült opatovaci ideiglenes sátortáborba, a nyugat-szerémségi Újlak (Ilok) mellé.

Sajtójelentések szerint a higiéniai viszonyok miatt az illegális bevándorlók nem maradhatnak tovább Tovarnikban, a mindössze 1500 fős településen. Horvátország a nyolc horvát–szerb határátkelő közül hetet lezárt, csak a bajakovói átkelő maradt nyitva, amely a Belgrád–Zágráb autópályán van. Ennek ellenére folyamatosan érkeznek a zöldhatáron az illegális bevándorlók, akiket a magyar határra szállítanak tovább a horvát hatóságok. A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint mintegy 27 ezer migráns érkezett az országba.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nomine
2015. szeptember 21. 12:54
lesz még ennek böjtje... 4-5 nap és elkészül a 40km-es horvát kerítés utána lehet C, D, E,F terveket is csinálni ide onnan nem jöhetnek :-)
==T==
2015. szeptember 21. 12:47
Akkor amíg meg nem épül a teljes zár a román határon, számíthatunk a napi több ezer zozóra.
fogd a pénzt és kuss
2015. szeptember 21. 12:44
ezt majd meg KELL hálálni a horvátoknak!!!
Zsolt75
2015. szeptember 21. 12:40
Ja, hogy ez terv volt? Nem hittem volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!