Felminősítheti Magyarországot a Moody's

2015. október 23. 15:53

A Morgan Stanley globális bankcsoport londoni elemzői esélyesnek tartják tartják, hogy a Moody's hitelminősítő szervezet a két hét múlva esedékes felülvizsgálaton osztályzatjavítás lehetőségére utaló pozitív kilátást ad a magyar államadós-besorolásra. Úgy vélik, „már ideje lenne” pozitív hitelminősítői lépéseknek.

2015. október 23. 15:53

Londoni pénzügyi elemzők szerint lehetséges, hogy a Moody's Investors Service hitelminősítő a két hét múlva esedékes felülvizsgálaton osztályzatjavítás lehetőségére utaló pozitív kilátást ad a magyar államadós-besorolásra.

A Morgan Stanley globális bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzői pénteki helyzetértékelésükben közölték, hogy derűlátóan ítélik meg Magyarország felminősítési esélyeit. A ház szerint „már ideje lenne” pozitív hitelminősítői lépéseknek Magyarországgal kapcsolatban, és bár a Standard & Poor's a néhány hete elvégzett legutóbbi felülvizsgálaton nem módosította a magyar besorolásokat, sem azok stabil kilátását, ez csak „halasztás”.

A Morgan Stanley londoni elemzői szerint ugyanakkor van esély arra, hogy a másik nagy hitelminősítő, a Moody's – amely november 6-án vizsgálja a magyar besorolást – stabilról pozitívra javítja a kilátást.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2015. október 24. 07:51
Unortodox - felminősítés. Illiberális kerítés - "Europa-Festung" Adunk témát bőven. Ha ezt hívják orbanizálódásnak. ám legyen!
Akitlosz
2015. október 23. 17:50
Talán inkább nem kellene (tovább) eladósítani az országot, s akkor le lehetne magasról ..., a Moodys meg a többi hasonló véleményét. Mégis mi a tervük a politikusoknak az államadósságok visszafizetésére? SEMMI, nem érdekli őket, csak az, hogy a következő választásokig kihúzzák és lehetőleg még azt is megnyerjék.
küllő
2015. október 23. 17:48
Ezt hazudjátok már kb 1 éve ! Aztán mi is van ? Marad a háromszoros bóvliban a püffedt pávatáncos csodaországa. Odakint úgy látszik nem a szánalmas propaganda hazudozásnak hisznek, hanem a számoknak. Szar ügy mi ?
trendo
2015. október 23. 17:29
Ezt a "hírt" már jó párszor közreadták az elmúlt hónapokban, a kormány sikerpropagandájának megtámasztására. A felminősítés pedig rendre elmaradt. Ez a "londoni elemzők szerint" kezdetű vágyálom sajnos nem vált önmagát beteljesítő jóslattá. Lassan már olyan a hír, mint amilyenek az "angol tudósok megállapították"... kezdettel közreadott képtelenségek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!