Ingyen netet adna mindenkinek a PM

2015. október 06. 14:07

Míg a kormány a netadó terve helyett most már – az InternetKon tanulságai alapján – kedvezményes hozzáférhetőséget adna a rászorulóknak, a Párbeszéd Magyarországért tovább megy: újra benyújtják törvényjavaslatukat, amely ingyenes internetet biztosítana mindenkinek. Szerintük drága és felesleges azt vizsgálni, ki rászoruló, az internet pedig alanyi jog.

2015. október 06. 14:07

A PM alanyi jogként tekint az internetelérésre, ezért nem tartják elégségesnek a Deutsch Tamás átlal ismertetett, az InternetKon tanulságaira épített elképzeléseket, miszerint széles rászorulói kör számára biztosítanának kedvezményes alapvető hozzáférést.

A Párbeszéd Magyarországért politikusa, Szabó Tímea ezért újra be fogja nyújtani javaslatát, miszerint ingyenes alapvető internetcsomagot kellene biztosítani mindenki számára. A párt önkényes és drága folyamatnak tartja, hogy az állam külön-külön megállapítsa, ki rászoruló, és ki nem az. 

Közleményük úgy fogalmaz: „Ma Magyarországon még mindig több millióan nem használnak internetet, miközben az élet számos területén tudná segíteni a boldogulást, és komoly szegénységcsökkentő hatása lenne. Az ingyen net segítené az oktatást, az álláskeresést, létfontosságú lenne többek között a kisgyerekes anyák és a hátrányos helyzetű térségekben élők távmunka lehetőségének megteremtésére.

A PM az orbáni, a középkorba visszabukdácsoló politika helyett a jövőt és a tudást támogatja” – teszik hozzá. 

(közlemény)

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2015. október 06. 22:12
Felháborító a PM javaslata! Mi lesz a következő ingyenessé züllesztett dolog? Az oktatás, az egészségügy vagy talán a levegővétel?
egysegelem
2015. október 06. 21:34
"2010.07.02. Alanyi jog lett az internet Finnországban Finnország a világ összes országa közül elsőként fektette le törvényben, hogy minden állampolgárának alanyi jogon jár a szélessávú internet. A szabályozás július elsejével lépett érvénybe, és egyelőre 1 megabites elérés biztosítását írja elő kötelezően az internetszolgáltatók számára. A tervek szerint ezt 2015-re drasztikusan emelni szeretnék, egészen 100 megabitig." Tegyuk hozza, Finnorszag a vilag egyik ellovasa a programozok, informatikusok kepzesenek. Lehet igy is. Ha 2018ban Mo bevezetne, mar akkor is 8 evvel el lenne maradva az egyik informatikaban legdinamikusabban fejlodo orszagtol. "A net többé már nem csak szórakozás" - mondta a finn informatikai miniszter, Suvi Linden a BBC-nek." Jut eszembe Mon ki az informatikai miniszter? Vagy nincs is olyan? Az nyilvan nem fontos terulet.
Quet
2015. október 06. 20:58
Ingyen netet... Sajnos lehetetlen, mert van annál előbbre való szükséglet is, és még az se teljesül. Nem lehet ugrálgatni a Maslow piramisban csak úgy, mert egyeseknek már csak az hiányzik.
Brigadéros
2015. október 06. 20:00
...Ingyen sör, és virsli?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!