Kézi vezérlés a Hír TV-nél: Giró-Szász visszautasította, Lázár Simicskára fogta

2015. október 08. 18:28

Tarr Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese azt nyilatkozta a Kreatívnak, hogy korábban a kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart. Giró-Szász András ezt visszautasította, Lázár János viszont finomabban fogalmazott: szerinte ha volt is ilyen, az a tulajdonos utasítására történt.

2015. október 08. 18:28

A Hír TV vezérigazgató-helyettese a Kreatívnak adott interjúban többek között azt mondta, hogy február 6. előtt (vagyis mielőtt Simicska Lajos nyíltan összeveszett Orbán Viktorral) „a kormány kommunikációjáért felelős emberek heti rendszerességgel jártak be eligazítani a vezérkart”.

Ezt a kijelentést Giró-Szász András feltételezésnek nevezte és visszautasította. „A magyar kormány tegnap határozottan visszautasította ezt a feltételezést, amely alapvetően sértette a sajtószabadságot és a demokratikus sajtóról alkotott véleményt. Nyilvánvalóan a Hír TV tulajdonosa magát a Hír TV-t is újra akarja pozicionálni, és ez játszik szerepet. Önök között jó páran ülnek olyanok, akik a kormányzati kommunikációt irányító személyek sajtómegbeszélésén részt vettek, és be tudnak számolni arról, hogy ott nem politikai alapon történtek a meghívások” – fogalmazott.

Lázár János ehhez képest nem cáfolta Tarrt, hanem azt mondta: ha voltak is ilyen eligazítások, arról Simicska tehet. Mint mondta, „nem én vagyok a Hír Televízió tulajdonosa. Ez gondolom, csak a tulajdonos utasítása alapján volt lehetséges. A tulajdonos utasította a Hír Televíziót, hogy kivel kell jóba lenni és kivel nem. Változott a széljárás, most mással kell jóba lenni. Gondolom, amit a tulajdonos mond” – idézi a minisztert a Hír TV.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. április 03. 23:20
Az ilyen tarr-típusú emberek, ha a változó körülmények úgy kívánják, bátran beleszarnak a saját fészkükbe. Az a szomorú, hogy ez már lassan bocsánatos bűn (vagy egyesek számára egyenesen erény?) a magyar médiában.
katus
2015. november 22. 18:40
HírTV-s vitaműsor résztvevője lett Gaudi-Nagy Tamás Reklám A nemzeti jogvédő honlapján olvasható: Felkérést kaptam a Hír Tv-től, hogy vegyek részt állandó vendégként egy új, rendhagyó közéleti vitaműsorban, amelynek címe Szabadfogás. Izgalmas kihívás, elfogadtam. A műsor minden héten szerda 20 órától látható a Hír Tv-n, amelyben ötödmagammal vitatjuk meg közügyeinket, egyfajta civil parlamenti fórumként. Szereplők rajtam kívül még: Bogdán László, Cserdi polgármestere, Csintalan Sándor rádiós műsorvezető, volt képviselő, Kardos Gábor borász, filozófus, Konok Péter történész és Wahorn András zenész, képzőművész. A műsorvezető Dévényi István, a valasz.hu felelős szerkesztője. Minden második héten leszek látható, váltótársam Waszlavik Gazember László. A szereplőket is bemutató 0. adást szeptember 23-án sugározták, az első éles szóbirkózást pedig szeptember 30-én. Várom a véleményeket, javaslatokat! Jó szórakozást az 0. adáshoz, az 1. adás rövidesen jön! Szabadfogás a Hír Tv-n Gaudi-Nagy Tamással https://www.youtube.com/watch?t=2388&v=PyTqBdocj7s
Ellensúly
2015. október 18. 17:11
Egyrészt nagyon-nagyon örülök, hogy ezt ideírtad, másrészt szomorú is vagyok. Örülök, mert igazoltad a véleményemet, hogy a nagy hangodhoz tájékozatlanság társul. Volt egy állítás Tarr Péter részéről, és volt egy ellentétes állítás a Zoltai-barát Lázár részéről. Te ezek közül egy az egyben elutasítottad az előbbit, és kritika nélkül magadévá tetted az utóbbit. Ez a szoclib oldal szintje, mint amikor Bolgár úrhoz betelefonálnak a felheccelt vadliberális álentellektüelek és szoci nyugdíjasok, és hallomásokra, félinformációkra, álinformációkra alapozva osztják az észt. És pont emiatt szomorít el a hozzászólásod. Szomorú látni, hogy a saját politikai táboromban is ennyien vannak azok, akik nem gondolkodnak, csak az indulatuk vezérli őket. Márpedig a negatív energiákat nem egymáson, táboron belül kellene levezetni, mert abból csak a nemzeti-polgári-konzervatív oldallal szemben állók húznak hasznot. Egyébként a Hír TV február 6-a előtti működésére nem volt rálátásom, a Magyar Nemzetére viszont igen. Amit Tarr említett, csak a jéghegy csúcsa. Nagyon csúnya dolgok történtek – csak ennyit mondanék, mert nem piszkítok a saját politikai táboromba még akkor sem, ha egy részére haragszom, mert óriási felelősség terheli őket a hitelesség aláásásáért.
Ellensúly
2015. október 16. 22:17
Nem tudom, hogy a Hír TV-hez bejártak-e fideszes politikusok eligazítást tartani, de az biztos, hogy a Magyar Nemzethez igen. Nem a tulajdonos szava döntött, hanem a párté. Rengeteg hír, tényfeltáró riport, publicisztika maradt az asztalfiókban, mert odaföntről nem adtak nekik zöld utat. Részleteket nem mondanék, mert a szennyes nyilvánosság előtti kiteregetésével a nemzeti-polgári-konzervatív oldal minden – egymással hadakozó – szereplőjének ártanék. Mindezt csak azért írtam le, hogy tisztán láss.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!