Kínaiak vásárolják leginkább a letelepedési államkötvényt

2015. október 14. 16:23

Messze a kínaiak vásárolták eddig a legtöbb letelepedési államkötvényt – derül ki a PM-es Szabó Tímea írásbeli kérdésére adott belügyminiszteri válaszból.

2015. október 14. 16:23

Leggyakrabban kínaiak vásárolnak letelepedési államkötvényt a belügyminiszter írásbeli válasza szerint. Pintér Sándort a PM-es Szabó Tímea kérdezte arról, hogy milyen állampolgárok vásároltak kötvényt 2012 és 2014 között.

A válasz szerint a program ténylegesen csak 2013-ban indult, így 2012-re nincsenek statisztikai adatai a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak. A tárcavezető jelezte: a letelepedési államkötvénnyel rendelkező harmadik országbeliek közül senki nem igényelt EU Kék Kártyát, azaz olyan tartózkodási engedélyt, amely valamely tagállam területén tartózkodásra és munkavállalásra jogosít.

A mellékelt táblázat szerint 2013-ban 429, 2014-ben 1667, idén szeptember 30-ig pedig 390 kínai vett letelepedési kötvényt. Az oroszok közül 2013-ban ketten, 2014-ben 118-an, idén 53-an vásároltak. Tavaly 14 iráni szerepelt a vásárlók között, a bontásban – amely 37 nemzetet nevesít – a további vevők száma nem éri évente el a tucatnyit nemzetenként. Köztük vannak egyebek mellett egyiptomiak, pakisztániak, szírek, törökök és ukránok. 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. október 15. 10:54
Kínaiak kiszolgálásban udvariasak ,lehet velük beszélni szinte egyenrangú magyarként.
áfonya
2015. október 15. 10:53
Kínaiak szorgalmas nép ,látjuk akik hozzánk vetődnek mind saját munkájából tehetségéből megél,nem a magyar nép nyakán élősködnek,nem követelik a jogaikat ,beilleszkednek ,nyelvet megtanulják gyorsan...... De a betolakodók bizony a béreket leverik az országot kiélik ,soha nem illeszkednek be, gyilkolják egymást. Mi lesz ha állampolgárságot kapnak ,a magyar népet irtják jogaikat követelik holott törvénysértő módon betolakodók.
VerdbenekhyKeményFarkas
2015. október 15. 10:48
Iskolát már kaptak Rákospalotán, úgy, hogy a magyar diákokat és pedagógusokat egy tollvonással kihajították a Neptunból. Elgondolkodtató: kik is azok akik titokban megszállják Magyarországot és ebből következően az Uniót?
Biomechanoid
2015. október 14. 17:42
Alig vásárol valaki. 360 ezer euróért semmit nem kapnak, plusz a lejáratkor vissza sem kapják a pénzt. Nincs kidolgozva rá mód. Eleve úgy számoltak, hogy majd nem kérik vissza. Márpedig vissza fogják, mert átverték őket, de csúnyán. A letelepedési kötvény annyi jogosítványt sem ad, mint egy sima tartózkodási engedély. Márpedig a letelepedés eredetileg magasabb szintű tartózkodás. Az Ukrajna és Oroszország felől érkező egyszerűsített honosítási kérelmeket fagyasztják vagy elutasítják annak érdekében, hogy a kérelmezők közül a gazdagokat a letelepedési kötvény megvásárlására kényszerítsék. Az egész miskulanciát Rogán vezérli. És nem azért csinálják, hogy abból öt fillér is az államkasszába kerüljön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!