Nincs elég bizonyíték Simon Gábor ellen

2015. október 13. 07:20

Negyedszer is meghosszabbította a volt szocialista politikus, Simon Gábor ügyében folytatott nyomozás határidejét az ügyészség – írja a Bors. Még mindig nem találtak ugyanis elég bizonyítékot a vádemeléshez.

2015. október 13. 07:20

2014 februárja óta nem sikerült elég bizonyítékot összegyűjteni a Simon Gábor elleni vádemelésre: ekkor derült ki, hogy a szocialista politikus bécsi számláján 238 millió forintot érő euró van, amiről korábban nem tett említést vagyonnyilatkozatában. A Bors cikke szerint az ügyészség most december 14-ig hosszabbította meg a költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt folytatott nyomozás határidejét – immár negyedik alkalommal.

A bécsi számláról 73 milliót zároltak, Simon pedig utóbb 128 milliót fizetett be a NAV-nak adóhátralék címén: így ha el is ítélik, büntetése korlátlan mértékben csökkenthető lesz. Magánokirat-hamisítás miatt egy évre ítélhetik, ebből két hónapot már előzetesben töltött.  

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2015. október 13. 14:45
pedig jó lenne, ha elítélnék, hogy később legyen precedens a nagyságrendekkel többet lopkodó fideszeseknél
Morgen
2015. október 13. 13:36
Ejnye-bejnye! Vannak, akiket bizonyíték nélkül is elítélnek. Nem meglepő az ügy, hiszen a bankszámlaforgalom és a vagyonbevallás, meg egyéb érdekességek tényleg nem a bizonyíték kategória. Így van ez, kedves feleim, méltóztattunk volna mi is lopni!
áfonya
2015. október 13. 12:53
Na ez is érintetlen mint a többi szoci vezér.Mosodában kimosták mint a többi szennyest. Honnan van a pénz ,nem tud vele elszámolni,miért kapta???
gudmen
2015. október 13. 12:27
lesz itt még nagykoalicio a fidesz-maszop között...olyan szépen sikálják egymás ügyeit.. hajrá jobbik, hajrá lmp! román korrupcio ellenes ügyészség segiccsé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!