Schiffer: Miért fedezi az ügyészség Demszkyt és Simont?

2015. december 15. 18:17

Mikor tudjuk meg, hogy honnan volt ennyi pénze Simon Gábornak? Hogy érhet véget a Hagyó-per anélkül, hogy Demszky Gábort akár csak tanúként meghallgatták volna? – tette fel kérdéseit Schiffer. Belovics Ervintől nem kapott választ.

2015. december 15. 18:17

Létezik két olyan európai jogszabály, amelyek alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak akkor is hozzá kell férnie a Simon Gábor rejtélyes vagyonával kapcsolatos ausztriai információkhoz, ha Svájc megtagadja a jogsegélyt az ügyben – mondta el Schiffer András az Országgyűlés keddi ülésén. Meddig kell még várni arra, hogy a magyar közvélemény megtudja, honnan lett a volt szocialista államtitkárnak ez a hatalmas összeg a számláján? – tette fel a kérdést az LMP társelnöke.

Hogyan folytathatták le a lassan Hagyó-pert – amelyben lassan ítélet születik – úgy, hogy Demszky Gábor meghallgatására még csak indítványt sem tett az ügyészség? – érdeklődött tovább az LMP-s frakcióvezető. 

Kérdéseire Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese válaszolt. Simon ügyében azzal hárított, hogy még nem született meg a döntés a vádemelésről, de ha ez megtörténik, majd részletesen tájékoztatják a közvéleményt.

Belovics visszautasította, hogy Hagyót és társait mosdatná az ügyészség. Meglátása szerint „nyilvánvalóan” azért nem került sor Demszky meghallgatására, mert a büntetőeljárásban nem merült fel adat arra vonatkozóan, hogy Demszkyt büntetőjogi felelősség terheli. Arra viszont egyáltalán nem reagált, hogy tanúként miért nem idézték be a volt főpolgármestert az eljárás alatt.

A magát kis híján káromkodásra ragadtató Schiffer András fel is rótta az ügyésznek, hogy egyik kérdésére sem adott érdemi választ. Belovics Ervin erre lényegében megismételte az előző válaszát, csak kicsit rövidebben. Azt továbbra sem árulta el, hogy tanúként miért nem érdekelte az ügyészséget Demszky Gábor.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2015. december 16. 09:30
Demszkit ketrecben, büdös vizeletes szalmán kellene tartani, fölösleges lenne cserélni a szalmát alatta állandóan összeszarná-hugyozná. csak egy nagy szivacsot kell adni neki,hogy a lecsorgó nyálat törölgesse a pofájárol, miközben halkan makogja: "világváros"
káli
2015. december 16. 09:00
Szerintem túl sokat tudnak egymásról! Hisz ez egy boldog nagy család !!!
janika
2015. december 16. 08:47
Tisztelt Mandiner, mért nincs szavazati jogom,lehetőségem?
szancso
2015. december 16. 05:19
Schiffer is nagyon jol tudja, hogy ebben a nagy demokraciaban olyan hogy igazsagszolgaltatas nem letezik, legfeljebb jogszolgaltatas. 6 evi 2x 2/3-os valasztasi gyözelem utan is a nyugati mediaban azt olvashatod, hogy MO nem jogallam, nincs sajtoszabadsag, diktatura van, stb. stb. Elkepzelem, micsoda üvöltes lenne nyugatrol, ha ezek az emberek birosag ele kerülnenek, hogy ez bizony politikai üldözes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!