Ellophatták azt a pénzt, amit a korrupció elleni harcra adott az EU

2016. január 24. 17:03

Az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint fennáll a gyanú, hogy a magyar ellenőrök megcsapolták a közbeszerzések szabályosságának kontrolljára adott uniós pénzeket, írja a hvg.hu.

2016. január 24. 17:03

A hvg.hu cikke szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálata alapján „korrupciós gyanú merült fel, éspedig a magyar pénzosztó apparátus csúcsaira vezető szálakkal. E szerint még a Brüsszel által a közbeszerzések ellenőrzésére adott pénzeket is megcsapolták.” Az uniós forrásokat menedzselő csúcsszervnek, az egykori Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek dolgozó tanácsadó konzorcium alvállalkozói körében az uniós hivatal fiktív számlákra, készpénzes kifizetésekre bukkant, írja a lap.

Az uniós hivatal helyszíni vizsgálatok alapján százszázalékos korrekciót javasol, ami azt jelenti, hogy a komplett, csaknem 2,4 milliárd forintos támogatási összeget vissza kellene fizetni. A hivatal azonban sem fellépni, sem nyomozást indítani nem tud, csak a helyi hatóságok figyelmét tudja felhívni az ügyre. A NAV ezalapján már vizsgálódik is, bár a hatóságot felügyelő Tállai András nem tudott erről. Költségvetési csalás miatt a Fővárosi Főügyészség is nyomoz, írta a hvg.hu.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. január 25. 14:17
"753 millióért vett földet Lázár rokonsága" Ez a Lázár nem egy észkombájn. Vett, mikor csak úgy elvehette volna..., mint 1945 óta sokak, sokszor!
kukagyerek
2016. január 25. 11:41
"753 millióért vett földet Lázár rokonsága Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter rokonsága volt a legnagyobb nyertese az állami földárveréseknek Csongrád megyében." Forrás: https://kuruc.info/r/2/154235/
csuka
2016. január 25. 09:33
Sajnos az MSZMP keltetőből kinőtt pártok (MSZP-FIDESZ/DSZ-MDF...)vezető rétege alja emberek közül került ki. Besúgók, ügynökök, csalók, szélhámosok. A normálisokat aztán ez a söpredék kitúrta, ellehetetlenítette, meggyilkolta. Ezért tartunk itt. Mindenhova 'fogott' embereket építettek be, mert azokat könnyedén kézben lehet tartani. Az ország szétveréséért, kiárusításáért cserébe aztán megengedték nekik, hogy annyit lopjanak amennyit akarnak. Lám a felcsúti hazudozónak is csak be kellett lengetni a hazai korrupciót, s rögtön engedelmes pincsi módjára nyalja a szappanopera királynő kezét. Bármit aláír, amit elé tolnak. (TTIP) Fordított világ van. Az alja van felül.
Selamat
2016. január 25. 08:56
A közelmúlt eseményei után be lehet saccolni, hogy ebből is ritka nagy arcra-esés lesz a hávégénél, akik ezt természetesen nagy ívben le fogják tojni. Mert hazudni, rágalmazni azt már prímán tudnak, de igazat mondani, no meg a felelősségüket bevállalni, soha. Mondjuk, azon sem lepődnék meg, ha az allvállalkozókról kiderül, hogy azokat még a szoclibsik hozták össze. Nos, majd meglátjuk, hogy melyik verzió lesz igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!