Schiffer: A korrupt kormányok korában is a szegényeket kell felemelni

2016. március 15. 11:20

A globális kapitalizmus és a „korrupt kormányok” korában is érvényt kell szerezni Táncsics Mihály igazságának, a szegények felemelésének – mondta Schiffer András, az LMP társelnöke a párt Pilvax kávéházban tartott, március 15-i ünnepi megemlékezésén.

2016. március 15. 11:20

A globális kapitalizmus és a „korrupt kormányok” korában is érvényt kell szerezni Táncsics Mihály igazságának, a szegények felemelésének – hangsúlyozta ünnepi beszédében az LMP társelnök-frakcióvezetője a párt március 15-ei ünnepségén kedden a budapesti Pilvax kávéházban. 

 Schiffer András emlékeztetett az egykor Orosházáról a parlamentbe juttatott Táncsics első követelésére, a zsellérek földhöz juttatására, és párhuzamot vont napjaink politikájának aktuális kérdéseivel. 

Petőfi Sándort idézte, amikor kijelentette: „nem lázítok, mert nincs erre szükség, miért ráznám meg erőszakosan azt a fát, amelynek gyümölcse már túlérve rothadásban van. Ha megért a gyümölcs, fájától magától a földre hull alá. Bármit mond a szenvtelen hízelgés: nincsen többé szeretett király”.

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes arról szólt, hogy '48 nemcsak politikai, hanem gazdasági forradalom is volt, mivel csak egy erős és saját gazdaság adhatja meg polgárainak az önálló cselekvés lehetőségét.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. március 15. 15:59
Amig a szegenyeket lehet riogatni es rezsicsokkentessel babusgatni, addig a korrupt kormanyok szepen gazdagodnak. Orbannal kartekonyabb csak Rakosi volt, de keD eltunni a kulonbseg. A szulofalu 20milliardos kistafirozasa mar igazi szemelyi kultusz.
Wendriner
2016. március 15. 15:50
Mi van? szélberni helyett schmuckbözsi?
VakzKommondor
2016. március 15. 15:10
A focista azt teszi. O a focisták védőszentje. Nélküle a legtöbb magyar focista es a foci körül forgó ember földönfutó lenne. Mivel abból amit letesznek az asztalra nem lehetne megélni egy értelmes országban. Tehát őket megmenti a mélyszegénységtől
yanoo
2016. március 15. 12:51
Az most egy kicsit populistára sikeredett.Nagyon nem lehet más az a politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!