Nincs gond a Fradi-stadion vénaszkennerével az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint

2016. április 13. 18:34

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntése értelmében nem diszkriminatív a Ferencváros labdarúgócsapatának otthonában, a Groupama Arénában a szurkolók ellenőrzésére használt vénaszkenner.

2016. április 13. 18:34

A klub szerdán hivatalos honlapján közölte, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság elutasította az FTC-vel szemben álló egyik csoport hatósághoz intézett panaszát. A határozat szerint a hatóság megállapította, a Fradi-szurkolók mint csoport nem tartozik az erre vonatkozó törvény által védett csoportok közé.

Kimondta azt is, hogy a szabályozás szerint a labdarúgó sportszervezet és szurkolói között speciális kapcsolat áll fenn, a sportszervezet a saját szurkolói által elkövetett cselekményekért maga tartozik fokozott felelősséggel, ami akár pontlevonás is lehet. A csapatoknak tehát érdekükben áll, hogy szurkolóikat rávegyék a szabályok betartására. A közlemény szerint a sportág szabályai megkülönböztetik és eltérően szabályozzák a hazai és a vendégszurkolók státuszát. A mérkőzések rendező klubjának gondoskodnia kell a szurkolótáborok fizikai elkülönítéséről is.

Fentiek miatt a hazai szurkolók nincsenek összehasonlítható helyzetben a vendégszurkolókkal, tehát a diszkrimináció a beléptetés tekintetében nem vetődhet fel. Az FTC közleménye szerint ugyanígy nem diszkriminatív hogy a kiemelt szolgáltatást nyújtó, magasabb árfekvésű szektorok más szabályokat alkalmaznak, hiszen a jegyek előre tudottan eleve meghatározott szektorra szólnak. A saját nézők számára fenntartott (nem VIP) szektorok esetében a klub egyébként mindenkire nézve azonos szabályokat alkalmaz.

A Ferencváros több szurkolói csoportja másfél éve bojkottálja a csapat mérkőzéseit, elsősorban a tenyérlenyomatos beléptető rendszer miatt. 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsozsó
2016. április 14. 11:25
Akitlosz, te annyira hülye vagy, hogy nagyon...
Gullwing
2016. április 14. 07:39
A Fradi szurkolótáborához folyamatosan csapódnak olyan egyének - nem szurkolók - akik a balhé kedvéért járnak sportrendezvényekre, nem csak labdarúgás. Megnyúlna egyesek arca ha egy-egy ilyen sportesemény kapcsán nyilvánosságra kerülne milyen pitiánerségek, atrocitások történnék a bolti lopásoktól kezdve az ellenfél nyugdíjas szurkolóinak inzultálásáig, ezen emberek által.
DepiEnd
2016. április 13. 20:34
"elsősorban a tenyérlenyomatos beléptető rendszer miatt" Semmi tenyérlenyomat nincs!Rendszeresen járok és jártam is. Rossz, hogy nincs igazi hangulat, de büntetés sem és mégis meglett a 29. Nem értem az ultrákat, mindegyiknek okos telefonja, fenn vannak közösségi oldalakon, akkor mért pont a vénaszkenner csapja le a biztosítékot. Centi pontosan bemérhetőek és minden mozgásuk követhető. Szerintem nem a Csapat, hanem a balhé a fontos Nekik. Most is állandó a botrány a Szögletnél és a Ligetben, főleg ha rangadó van.
drkovax
2016. április 13. 20:19
Az EBH első értelmes döntése. Mégha véletlen is, mert az indoklás nem igazán koherens. (Vagy ha ez koherens valamivel az nagy baj ...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!