Dirk Gerkens és az RTL Klub perli egymást

2016. május 06. 12:02

Csaknem egymillió euróra, az elmaradt munkabére összegére perelte be Dirk Gerkens, az RTL Klub egykori vezérigazgatója volt munkahelyét tavaly ősszel, mert szerinte hátrányos megkülönböztetés érte, és a szerződésének lejárta előtt bocsátották el. Az RTL Klub viszontkeresetet nyújtott be hasonló összeggel, Gerkens ugyanis többször is megsértette a munkaszerződésében foglaltakat – írja a Népszabadság.

2016. május 06. 12:02

A TV2 jelenlegi vezérigazgatója, Dirk Gerkens mintegy egymillió eurót, átszámolva mintegy 310 millió forintot követel egykori munkahelyétől, az RTL Klubtól. A csatorna határozott idejű szerződést kötött Gerkenssel, de még ennek lejárta előtt elbocsátották a vezérigazgatójukat.

A Népszabadság információi alapján Gerkenst német-spanyol származása miatt diszkriminálták a csatornánál, mert olyan vezetőt akartak, aki Magyarországon él és ismeri a magyar kultúrát. Gerkens 2008 óta él Magyarországon, 2014-ben, 14 év közös munka után mégis kirúgták. Az RTL Klub szerint viszont az egykori vezérigazgatójuk több ponton is megsértette a munkaszerződésében foglaltakat: a szerződésbe bele nem foglalt költségeket számolt el, ráadásul többször intézkedett a csatorna anyagi érdekeivel szembemenően. Ezért az RTL Klub is egymillió eurót követel Dirk Gerkenstől. A Népszabadság megkeresésére egyik peres fél sem nyilatkozott.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valmue
2016. május 09. 11:31
Mutass jópéldát, és tedd meg, ne bujtogass.
Berecskereki
2016. május 07. 09:43
Az RTL Klubot a nézőknek is be kellene perelni, mert nem egyszer félrevető információt közölt.
gudmen
2016. május 06. 17:18
van helyette TV2 adofizetök pénzéböl..
WANTED
2016. május 06. 15:48
Jaja, én meg csak egy kávét :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!