A New African magazinban hirdeti a kormány a letelepedési kötvényt

2016. szeptember 23. 13:08

Gyors és egyszerű módot kínál az EU-s állampolgárság megszerzésére a magyar kormány egy hirdetésben afrikai lakosoknak a New African magazinban. A letelepedési kötvényt népszerűsítő hirdetés pont a lap egy olyan számában jelent meg, amelynek vezető anyaga az európai menekültválságról szól „Belépés megtagadva” címmel.

2016. szeptember 23. 13:08
Pintér Bence

A New African magazinban hirdeti a letelepedési államkötvényt a magyar állam – derült ki a Max Wéreb mikroblog posztjából. A hirdetés arra hívja fel az afrikai olvasók figyelmét, hogy könnyen szerezhetnek európai állampolgárságot, és ezzel vízummentes tartózkodást Európában maguknak és családjuknak: egy hónapos gyorsított eljárásban; kötelező tartózkodási minimum, illetve ingatlanbefektetési kötelezettség nélkül.

A New African ezen száma egyébként éppen a menekültüggyel foglalkozik, címlapján „Belépés megtagadva” címmel, amely az európai menekültközpontok „eddig el nem mondott” történetét ígéri. A riportban szó esik például a tíz legerősebb afrikai útlevélről és a vízumokról is:

 

2016 áprilisáig 3490 külföldi állampolgár, illetve az ő 6148 főnyi családjuk kapott tartózkodási engedélyt az itt reklámozott letelepedési államkötvényen keresztül – írtuk korábban. A Magyar Nemzet korábbi cikke szerint csak 2014-ben 50 milliárd forint folyhatott be az ezzel foglalkozó közvetítő cégekhez a letelepedési kötvényen keresztül. Ezek a cégek akkor – egy kivételével – az offshore cégek körében népszerű szigeteken, a Kajmán-szigeteken, Máltán, Cipruson, Szingapúrban és Schaanban (Liechtenstein) voltak bejegyezve. 

Az észak-afrikai országok korábban Európa védőbástyájaként működtek, és felfogták az Afrika belseje felől érkező néptömegeket, és az igazán komoly fenyegetés nem a háborús övezetekből érkezik, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hanem Afrika mélységeiből” – mondta tavaly nyáron Orbán Viktor Tusnádfürdőn.

*

(Fotók: Max Wéreb Tumblr)

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bazooka454
2016. szeptember 24. 07:50
"Akinek nincsen pénze az annyit is ér " by LJ
Malcolm Reynolds
2016. szeptember 23. 17:22
Van egy bája ahogy még ezt is megpróbálják a szarosszájú fideszrajongók megmagyarázni. Csodás az a szolgalelkűség amit képesek produkálni és bármilyen intézkedés és az ellenkezője mellett is tudnak "érvelni". Egyébként meg: Tudta? Hogy a fidesz már egy kisvárosnyi idegennek adott pénzért állampolgárságot kötelezettségek nélkül? Tudta? Hogy a fidesz nem csak a profitot viszi ki az országból de már az állampolgárságot adó céget sem itthon jegyzik be hanem "Ezek a cégek akkor – egy kivételével – az offshore cégek körében népszerű szigeteken, a Kajmán-szigeteken, Máltán, Cipruson, Szingapúrban és Schaanban (Liechtenstein) voltak bejegyezve."
gudmen
2016. szeptember 23. 15:43
-is
gudmen
2016. szeptember 23. 15:42
románia inkább saját fiataljait csábitja haza..afrikai kötvényesek helyett.. ha jol emlékszem nálunk a kormány összesen 100 millio forintot szánt a gyere haza fiatal programra...és elfogyott is a lendület a kerettel együtt... hazaárulo(k) fidesz a neved! "15 millióért hozná haza a maga fiataljait a román kormány Diaspora Start-Up néven indítana programot a román kormány abból a célból, hogy hazatérésre és vállalkozás indítására ösztönözze a külföldön élő román állampolgárokat - írja a Maszol.ro. A közvitára bocsátott program a magyar Gyere haza fiatal! vállalkozókra szabott változatának tűnik: maximum 50 ezer eurót kapnának a visszatérő újdonsült vállalkozók. Claudiu Vrînceanu államtitkár elmondása szerint a támogatás odaítélésének egyik kritériuma, hogy a hazatérők azon a területen vállalkozzanak, ahol korábban dolgoztak, tehát egy kőműves építőipari céget, egy szociális munkás pedig öregotthont nyisson. A pénzt olyanok pályázhatják majd meg, akik legalább három éve dolgoznak külföldön. A program keretösszege 30 millió euró, amit uniós forrásokból biztosítana a kormány. A kezdő vállalkozókat nem csak pénzzel támogatnák, hanem ingyenes tanácsadással és képzéssel is."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!