Korrupcióellenes törvényjavaslattal kezdi képviselői munkáját Hadházy Ákos

2016. szeptember 12. 12:47

Az LMP hétfőn esküt tevő országgyűlési képviselője olyan törvényjavaslatot nyújt be rögtön első napján a parlamentnek, amely börtönnel büntetné azokat az állami tisztségviselőket, akik offshore cégekkel kötnek szerződést.

2016. szeptember 12. 12:47

A korrupció megelőzését célzó törvényjavaslatot nyújt be parlamenti munkájának nyitányaként Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, aki hétfőn teszi le országgyűlési képviselői esküjét. A politikus sajtótájékoztatóján kijelentette: olyan törvényjavaslatot terjeszt a Ház elé, amely börtönnel büntetné azokat az állami tisztségviselőket, akik offshore cégekkel kötnek szerződést. 

A korrupció megfékezhető – jelentette ki Hadházy Ákos. Hozzátette ugyanakkor: nincsenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi parlament megszavazza-e a javaslatát, amely alapesetben három évig terjedő, minősített esetben kettőtől nyolc évig terjedő börtönnel sújtaná azokat, akik adóparadicsomokban adózó, ismeretlen tulajdonosi hátterű cégekhez folyatják ki az állami forrásokat. A politikus évente ezermilliárd forintra tette ez utóbbi mértékét. 

Aktuális ügyekként a letelepedési kötvények kérdését, valamint az MKB Bank eladását említette.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
twist
2016. szeptember 13. 04:07
Ki ez a semmilyen, egyéniség nélküli, szürke alak, hogy azt képzeli a 4%-os pártjával bármit is meg tud oldani?
madarasi.abel
2016. szeptember 12. 15:41
A mandis hozzászólok meg hozzáteszik, hogy mit szól bele az ország dolgaiba ez a hazaáruló zsidó Hadházy? Bezzeg amikor az LMP volt hatalmon, ők is szétlopták az országot. Egyébként is, az erősebb kutya baszik.
madarasi.abel
2016. szeptember 12. 15:40
LOL. Korrupcióellenes törvény :) A fidesz elintézi egy közleménnyel, miszerint nálunk nincs korrupció, és tovább csökken, valamit Gyurcsány, Soros, és elmúlt nyolc év :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!