Magyar foci: siralmasak a kluberedményeink

2016. szeptember 03. 12:44

Berndt Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya számon kérte: miért vár el mindenki jó eredményt a válogatottól, amikor a magyar klubok nincsenek versenyben nemzetközi szinten? A felvetés jogosnak tűnik, ugyanis az UEFA kimutatása szerint még Lichtenstein is előttünk áll klubszinten, miközben idén sem az Európa Ligában, sem a Bajnokok Ligájában nincsen magyar csapat.

2016. szeptember 03. 12:44

Berndt Storck úgy nyilatkozott a Magyar Labdarúgó Szövetségnek: „Miért várja el mindenki a nemzetközi sikereket a válogatottól, miközben a klubok nincsenek jelen a nemzetközi sorozatokban? A játékosaink közül csak Nikolics Nemanja (Legia Warszawa) és Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva) lesz ott csapatával a BL, illetve az EL főtábláján. Csoportriválisaink, a portugálok és a svájciak jóval előrébb járnak nálunk ezen a téren.”

A nemzetközi kupákban, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában ugyanis összesen 4 portugál és 3 svájci csapat indul, míg magyar egyetlenegy sem.

Az Index rálelt az UEFA kimutatására, amely a klubok eredményei alapján állít fel sorrendet az országok között. Ezen a listán Magyarország mindössze a 33., amely azt jelenti, hogy bennünket még Lichtenstein is megelőz. Kérdés

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. szeptember 05. 11:04
OK, hány milliárd közpénz folyik ebbe a sportba? És a TAO-n keresztül? - Mert aki nagy állami projektekben részt akar venni, azt megkeresik szépen a kormány emberei, és elmagyarázzák, hogy hova kell nyomni az adót, illetve a profitból egy saját zsebbe (lásd még: "saját láb"). Minden fillért megért eddig, csak így tovább!
pemete jakab
2016. szeptember 03. 21:54
"Magyar foci: siralmasak a kluberedményeink" De legalább sok közpénzt költünk rá.
bölcsuhú
2016. szeptember 03. 21:29
Amúgy a Lichensteinnel való példálózás típikusan ballib pofátlanság, ugyanis az egyetlen kirakatcsapatuk keretében sincs talán bennszülött!
pemete jakab
2016. szeptember 03. 20:55
A magyar klubcsapatok azért esnek ki korán a nemzetközi kupákból, hogy a csodálatos magyar bajnokságra tudjanak koncentrálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!