MSZP: A Fidesz végez szervezett betelepítést Magyarországon

2016. szeptember 15. 13:02

Az MSZP szerint a Fidesz az emberek háta mögött elkezdte összeírni azokat az ingatlanokat, ahová a polgármestereikkel bevándorlókat akarnak betelepíteni. Némileg talán vicces módon a szocialisták szerint a Fidesz azokat akarja elhelyezni ezekben a lakásokban, akik amúgy milliókat fizettek a letelepedési kötvényekért.

2016. szeptember 15. 13:02

Az MSZP szerint csak a Fidesz végez szervezett betelepítést Magyarországon. Harangozó Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, birtokukba került a fideszes Móring József Attila parlamenti képviselő levele, amelyet Marcali központú választókerülete polgármestereinek címzett. A dokumentum azt bizonyítja: „a Fidesz az emberek háta mögött elkezdte összeírni azokat az ingatlanokat, ahová a polgármestereikkel bevándorlókat akarnak betelepíteni” – jelentette ki.

A levél szerint a fideszes választókerületi elnök tanácskozásra hívja a polgármestereket, amelynek témája: a kötelező betelepítési kvóta érvényesülése estén migránsok elhelyezése településeink üresen álló ingatlanjaiba – részletezte Harangozó Gábor a pénteki somogyvári fórumra szóló meghívó tartalmát, amelyet az újságíróknak is kiosztottak. Az MSZP Somogy megyei elnöke szerint a helyzet világos: a Fidesz elkezdte összeírni azokat az ingatlanokat, ahova külföldieket akarnak betelepíteni. Harangozó Gábor azt mondta, mivel szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke megerősítette, nincs és nem is lesz kötelező betelepítési kvóta, a Fidesz a letelepedési kötvényt vásárlókat akarja elhelyezni ezekben az ingatlanokban.

Frakciótársa, Demeter Márta szerint már 16 ezer bevándorlót hoztak a letelepedési kötvény révén Magyarországra, köztük elítélt bűnözőket is. A kötvényekkel „a Fidesz-közeli személyek már százmilliárdos hasznot kaszáltak”. Az ingatlanok összeíratása pedig azt bizonyítja, a Fidesz további kötvényvásárlókat szeretne, akiknek további kedvezményeket akar adni – közölte. Szerinte a Fidesz arra készül, hogy állampolgárságot, útlevelet és ezzel szavazati jogot is ad az általuk betelepített bevándorlóknak. Demeter Márta felszólította a Fideszt, hogy azonnal fejezze be az ingatlanok összeíratását és a betelepítéseket. A választókat pedig arra kérte, ne vegyenek részt az október 2-ai népszavazáson, „a fideszes átverésben”.

(MTI)

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2016. szeptember 15. 16:47
"2016. szeptember 15. 15:58 STRASBOURG, 15:58 Az Európai Parlamentben csütörtökön elfogadott jelentés szerint a szír állampolgárok mellett afgánok, irakiak és eritreaiak befogadásával bővítené az EU az eddigi relokációs terveket. Ezen felül az EP kilátásba helyezi a már Olaszországban és Görögországban várakozó migránsok kötelező kvóta szerinti áttelepítésének felgyorsítását, illetve az ellenálló tagállamok megbüntetését."
1istvan
2016. szeptember 15. 16:29
ez már szerintem a legmélyebb részetek. tényleg nem tudtok különbséget tenni a bevándorló és a migráns, a magát eltartani akaró és az itt dolgozó, pénzt hozó és nem vivő, beilleszkedni akaró, és a törvényt leszaró migráns között? és még országot akartok vezetni? beleszólni a politika, gazdaság, kultúra, oktatás alakításába. hááát. ez mindennek a csúcsa!!
krakken96
2016. szeptember 15. 14:31
nem lehet,hogy a fidesz tényleg megvette az mszpt? Orbán is mondott valami ilyet,hogy neki kell felrángatni a mélyből ,hogy legyen ellensúly a Jobbikkal szemben, nem is tudom mindegyik sáros valamiben.
balbako_
2016. szeptember 15. 14:26
Haha! Akinek vannak milliói arra, hogy betelepedhessenek, vállalkozhassanak azoknak nem telik lakásra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!