Staudt Gábor: Veszélyezteti az államot a fideszes kapzsiság

2016. szeptember 06. 12:44

A letelepedési kötvények értékesítésének megszakítását követeli a Jobbik. Staudt Gábor szerint nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthetnek a korrupciógyanú mellett.

2016. szeptember 06. 12:44

A Jobbik felszólította a kormányt, hogy azonnal függessze fel a letelepedési kötvények értékesítését, a már kiadott engedélyek tulajdonosait pedig a korábbinál szigorúbban vizsgálják át.

Staudt Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet legfrissebb számára hivatkozva elmondta: a letelepedési kötvények most már nemcsak korrupciógyanúsak, hanem nemzetbiztonsági kockázatot is rejtenek, mivel a lap információi szerint elítélt külföldi bűnözők is bejuthattak azzal Magyarországra, illetve az Európai Unió más tagállamaiba.

A letelepedési kötvényekkel több mint 100 milliárd forintos bevételhez jutottak az azzal kereskedő, többségében offshore hátterű cégek, miközben a magyar gazdaságnak ebből nem született előnye – fejtette ki a Jobbik politikusa. A kötvények „bombaüzletet” jelentenek „mindenkinek, aki benne van, csak a magyar államnak és az adófizetőknek nem, ahogy az lenni szokott” – mondta.

Staudt Gábor úgy fogalmazott: a Magyar Nemzet információi alapján a „fideszes kapzsiság” most már az állam biztonságát is veszélyezteti, hiszen, ha bűnözők juthattak letelepedési engedélyhez, akkor nem kizárt, hogy terroristák is vásároltak a kötvényből.

A Jobbik ezért követeli, hogy a korábbiaknál hatékonyabban vizsgálják át a már kiadott engedélyek birtokosait – mondta az ellenzéki párt képviselője, aki szerint a vizsgálat után meg kell majd szüntetni a letelepedési kötvényeket.

(MTI)

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pacal68
2016. szeptember 06. 19:35
a dzsobbik a kezdetektől szabó vállalkozása, novák kiszoritásával immár egyszemélyes. staudt, vona, farkas megbízható de tehetségtelen káderek.ezt el lehet mondani a teljes frakcióra is. tucsek-toroczkaiban több van, de egyenlőre csak kirakatfigura a radikális szavazók megtartására.
katus
2016. szeptember 06. 18:44
2016. 09. 6. 09:20 LETELEPEDÉSI KÖTVÉNY ROGÁN ANTAL TERRORIZMUS KOCKÁZATOS ROGÁNÉK BIZNISZE, BŰNÖZŐ IS MAGYAR LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYHEZ JUTOTT A jelek szerint nemcsak az a baj a letelepedési kötvényekkel, hogy offshore-cégek, és azokon keresztül Habony Árpádék szakítanak belőle tízmilliárdokat az állam helyett, hanem az is, hogy kijátszható a rendszer. A Magyar Nemzet cikke szerint egy karib-tengeri sziget hatóságai által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján tudott letelepedési kötvényt vásárolni egy jogerősen elítélt orosz állampolgár. Az adócsalásért elítélt férfi úgy játszotta ki a magyar hatóságokat, hogy a karib-tengeri Saint Kitts és Nevis hatóságától szerzett be erkölcsi bizonyítványt. Ezt azért tehette meg, mert a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a kötvényvásárlótól a legutóbbi tartózkodási helyén található hatóság által kiállított okiratot kéri, nem pedig az állampolgárság szerinti hatóság által kiállítottat. Így elég egy egyszerű trükk, és máris magyar letelepedési kötvényhez juthat bármilyen bűnöző - akár terrorista is. A Belügyminisztérium ennek ellenére optimista, mint mondják, a kötvényt vásárlókat ellenőrzi a BÁH, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség is - a jelek szerint nem elég alaposan. Ezzel kapcsolatban aggályait fejezte ki Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, valamint Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja is. A Magyar Nemzet azt is megtudta, hogy az egyik kötvényeket forgalmazó cég, az Arton Capital Kft. tulajdonosa, Balogh Radosztina Rogán Antal egyetemi társa volt, akivel a mai napig tartja a kapcsolatot a miniszter. Tegnap az Index derítette ki, hogy az Orbán Ráhel és Tiborcz István bahreini látogatása miatt elhíresült tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs nemcsak az olajbiznisszel foglalkozik, de a magyar állam letelepedési kötvényeivel is üzletel. A rendszer egy 2012-ben kidolgozott törvény nyomán jött létre. Az EU-n kívüli állampolgárok felkereshetik a közvetítéssel foglalkozó társaságot, hogy kifizessék a letelepedési kötvény árát. Ez korábban 250 ezer euró volt, 2015-től 300 ezerre emelkedett. A cégek emellett még eljárási díjat is kérnek, jellemzően 45-60 ezer eurót. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal ezután kiállítja az engedélyeket, a kötvényesek pedig befektethetnek, vállalkozhatnak Magyarországon, majd vízum nélkül utazhatnak, üzletelhetnek a schengeni övezetben, sőt magukkal hozhatják családjukat is.
Héja
2016. szeptember 06. 17:53
Staudt, Lenhardt, Volner, Schneider, stb. Csupa ősmagyar félti a hazát. Nyugi svábok. Ti annak idején kötvény nélkül jöttetek. Az új jövevények legalább perkálnak. Igaz, nem nektek. Ezzel a dumával nem a magyar kormányt, egy biciklikormányt is nehéz lesz megszerezni.
noMores
2016. szeptember 06. 16:31
Azt kellene megfejteni, hogy az agyhalottak miert szeretik a tolvajokat? Ennyire buta a magyar??? Ketharmad imadja, ha segghulyenek nezik?? Szellemi es erkolcsi padlo, amit a fideszrezsim hozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!