Tényleg adna az EU ingyenes összeurópai vasúti bérletet a 18 éveseknek

2016. október 06. 11:31

Ingyenes Interrail nemzetközi vasúti bérletet biztosítanának az Európai Parlament képviselői minden 18. életévét betöltött európai fiatalnak születésnapján. Az Európai Bizottság azt vizsgálja, hogyan lehetne előteremteni a megfelelő forrást a kezdeményezéshez.

2016. október 06. 11:31

A képviselők az Interrail bérlet segítségével a kevesebb üvegházhatású gázt kibocsátó közlekedési eszközök használatát népszerűsítenék, emellett lehetőséget szeretnének biztosítani a fiataloknak arra, hogy olcsóbban be tudják járni Európát és megismerhessék más országok kultúráját. Violeta Bulc közlekedésügyi uniós biztos támogatta az EP javaslatát és elmondta, hogy az Európai Bizottság megvizsgálja, hogyan lehetne előteremteni a megfelelő forrást a kezdeményezéshez.

Azon tagállamok esetében, amelyek nem részei az Interrail hálózatnak (Málta, Ciprus, Észtország, Litvánia és Lettország), az EP-képviselők szerint megfontolandó a buszhálózat, vagy komphálózat bevonása. Az Interrail bérletet minden évben mintegy 300 ezer fiatal használja, ára jelenleg 20 eurótól (mintegy 6000 forint) akár 400 euróig (mintegy 120 ezer forint) is terjedhet. A bérlettel egy meghatározott időszakon belül ingyen utazhatnak a fiatalok bárhol Európában, és maguk határozzák meg az útvonalat.

Ujhelyi István lesz az egyik koordinátor

Az MSZP EP-képviselője lesz az egyik koordinátora az Európai Unió ingyenes Interrail programjának. Ujhelyi István szerint a javaslat elsősorban az európai fiatalság lehetőségeinek kinyitásáról, az integráció sikeres mélyítéséről, a kultúrák közötti jobb kommunikációról szól. „A magyar fiatalok biztosabb jövőjének garantálásához elengedhetetlen, hogy jobban megismerjék Európát és az európai tagállamok életét, kultúráját” – áll a szocialista EP-képviselő közleményében. (MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2016. október 06. 17:36
És az éhező gyerekek? Az idiótaságnak nincs határa!Különösen Újhülye jeleskedik ebben!
sersem4
2016. október 06. 14:54
Magán társaságok nem is burkolt állami támogatása közpénzből. Eljárást kellene indítani a brüsszeli bürokraták ellen, akik ezt felvetik, a Malév esetét precedensként állítva eléjük, mert teljesen mindegy, hogy vasúti, vagy légi társaság részesül a költségvetési pénzekből ilyen címen.
nanahan
2016. október 06. 13:33
POPULISTÁK!!!
Berecskereki
2016. október 06. 13:28
Ingyen sör és ingyen virsli is lesz? Ujhelyi lesz a felszolgáló? Nem kell semmi ingyen, mert a valóságban nincs ingyen semmi, hanem valaki megfizeti. Munka kell és annak tisztességes ellenértéke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!