A Médiahatóság tizenötmillióra büntette a Magyar Telekomot

2016. november 15. 17:23

Tizenötmillió forintos bírságot rótt ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság a Magyar Telekomra az ügyfelek jogait sértő gyakorlatai miatt kedden. A cég korábban a már visszaszolgáltatott rúterek és set-top boxok miatt is kártérítést számolt fel. A hatósági büntetéssel egy napon tették le a Telekom új székházának az alapkövét is Budapesten. Az ünnepségen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

2016. november 15. 17:23

A Magyar Telekomot az eszközeinek visszavételi gyakorlata miatt büntette meg tizenötmillió forintra a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság. A döntés hatással van a Telekom ügyfeleire is – számol be a Magyar Nemzet.

A szerződések felbontásával vissza kell szolgáltatni a Telekomnak a digitális eszközöket, ugyanakkor a legtöbb ügyfélszolgálaton ezt nem lehetett személyesen elintézni. Mostantól bármelyik ügyfélszolgálaton vissza lehet adni a Telekomnak a rútereket, tévéhez kapcsolható set-top boxokat.  

A Médiahatóság szerint a Telekom számos jogsértő gyakorlatot alkalmazott. Az ügyfelektől többször annak ellenére is felszámolt kártérítési díjt, hogy már visszaadták a készülékeket.

A büntetés előtt még ünnepeltek a Telekomnál

A Magyar Telekomnak egyébként ezen a napon tették le az új székházának alapkövét Budapesten. Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút csomópontjában, a várhatóan 2018 második felében elkészülő épületet a távközlési szolgáltató hosszú távon veszi bérbe és 4500 munkavállalója fog ott dolgozni.

Az eseményen kapott tájékoztatás szerint a beruházást banki konzorcium finanszírozza, amelynek tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank. A tervek szerint a székház 2018 második félévében készül el, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól.

Christopher Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint az ingatlanfejlesztő cég menedzserei tették le az alapkövet.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. november 16. 07:47
Igazabol okadni lenne kedvem, mert mindig az Origo jut eszembe, es hogy milyen szepen kibekult a nemet "demokrata" multi ezzel a barbar kadarista rezsimmel a profit erdekeben.
rajgy
2016. november 16. 07:41
A Médiahatóság mekkora bűntetést szabott ki a "gáncsolás" hazugságáért?! Az összes libsi média benne volt ebben a hazugságban. A Fidesz Médiahatósága pedig (mivel nem fideszes ellen volt a hiszti), szemethunyt. Mind a mai napig senkit sem vontak kérdőre a magyar operatőrnő elleni uszításért, gyűlöletbeszédért! Sőt, ellene folyik eljárás!
Ragály
2016. november 16. 00:32
A Migráns Telekom vezetőit osztályvezető felett már rég szibériai kényszermunkatáborba küldték volna normális országban, amiért a Betachlan lövöldözőknek eladtak 200 Ezer SIM kártyát!
Ragály
2016. november 16. 00:29
Hány Tré-Kom vezetőt fejeztek le a belga, francia teroristáknak eladott 200 EZER!!!!!!! SIM kártya miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!