WEF: Magyarországon széles rétegek részesülnek a gazdasági növekedésből

2017. január 16. 18:09

A vizsgált fejlődő országok közül a harmadik helyet érte el Magyarország a World Economic Forum inkluzivitást mérő indexén Azerbajdzsán és Litvánia mögött. Ez a mérőszám azt vizsgálja, hogy a gazdasági növekedés folyamatában és gyümölcseiben mennyire részesülnek a társadalom széles rétegei. Üröm az örömben, hogy a fejlett gazdaságokhoz képest így is jócskán le vagyunk maradva.

2017. január 16. 18:09

Évente 109 országot vizsgál a World Economic Forum inkluzivitás szempontjából. Minél inkluzívabb egy ország, annál inkább részesülnek a társadalom széles rétegei a gazdasági növekedés folyamatából és gyümölcseiből. 

Magyarország a fejlődő országok csoportjában a harmadik helyett érte el az inkluzív fejlődés index (IDI) rangsorában.

Az alábbi ábra függőleges tengelyén az IDI-index abszolút értékét lehet megfigyelni, míg a vízszintes tengelyen az utóbbi öt év teljesítményét. Magyarország helyzete mindkét szempontból kedvező.

Az ábrák a World Economic Forum jelentéséből származnak, a részletes jelentést itt megtekintheti.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szamarhegy
2017. január 17. 10:49
"Magyarországon széles rétegek részesülnek a gazdasági növekedésből" A széles rétegek 300-400 EUR-os fizetések formájában részesülnek a növekedésből, a 'szerencsésebbek' akár még egy használt 10-15 éves nyugati autót is képesek megvenni, fenntartani. Az egyik vér fideszes (szaképzett, nem betanított munkát végző) munkatársam a minap örvendezett az Orbán kormány egyik intézkedésén, hogy az milyen remek, miközben egy 17 éves szakadt ronccsal jár, még az autó fűtésének javíttatására sincs pénze, nemhogy barátnőre, családra, lakásra, házra, 38 évesen....
csuka
2017. január 17. 06:25
fideSZDSZ MAFFIA hír: http://alfahir.hu/biztosan_nagyon_szep_lesz_ujabb_egymilliardot_nyelt_el_a_budapesti_vizes_vb
2017. január 16. 23:36
" Minél inkluzívabb egy ország, annál inkább részesülnek a társadalom széles rétegei a gazdasági növekedés folyamatából és gyümölcseiből. " Széles (Gábor) nevét nem nagybetűvel kell írni? Vagy félreértettem valamit?
szkeptikus
2017. január 16. 23:18
Azért a cím félrevezető: "Magyarországon SZÉLES RÉTEGEK részesülnek a gazdasági növekedésből" Magyarország indexe 4.57 Az első helyen Norvégia: 6.02 Az utolsó a megjelenített listán India: 3.38 Magyarország közelebb áll az alsó értékhez, a helyes cím szerintem valami ilyesmi lenne: Magyarországon nemzetközi viszonylatban valamivel átlag alatt részesülnek széles rétegek a gazdasági növekedésből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!