MSZP: A diktátorok klubjába igyekszik Orbán

2017. július 03. 16:10

Molnár Gyula, az MSZP elnöke szerint rossz felé halad az ország, ha Orbán Viktor Putyinnal és Erdoğannal való találkozása után egy katonai állam vezetőjével találkozik.

2017. július 03. 16:10

Az MSZP szerint miközben Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió bomlasztásán dolgozik, komoly energiákat fektet abba, hogyan tud bekerülni a „diktátorok klubjába” – reagált az ellenzéki párt elnöke arra, hogy hétfőn a kormányfő tárgyalt a hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Abdel-Fattáh esz-Szíszi, egyiptomi elnökkel. 

Molnár Gyula, az MSZP elnöke úgy vélte: kiderül, hogy merre tart az ország, ha megnézzük, hogy az elmúlt hónapokban Orbán Viktor milyen emberek „kegyeit kereste”, hiszen Putyin orosz és Erdogan török elnök után, most egy katonai állam vezetőjével, az egyiptomi elnökkel találkozik, miközben Szijjártó Péter külügyminiszter az elmúlt időszakban Üzbegisztánban, Tadzsikisztánban és Kazahsztánban járt.

Hangsúlyozta: súlyos politikai és történelmi tévedés azt állítani, hogy Magyarország számára követendő példa Oroszország, Törökország és Egyiptom vagy a kaukázusi köztársaságok, ahol újságírókat gyilkolnak meg, ártatlanokat börtönöznek be és iskolákat zárnak be. Kijelentette: a keleti nyitás lehet gazdasági értelemben fontos, de politikai értelemben semmilyen formában nem alternatívája Európának.  

Az MSZP nem tudja semmilyen formában elfogadni és a támogatni azt a külpolitikai irányultságot, amely hadban áll az Európai Unióval – jegyezte meg az MSZP elnöke, aki szerint a szocialisták „vitték be” 2004-ben Magyarországot az EU-ba és az MSZP is fogja benntartani az unióban az országot 2018 után.

Molnár Gyula azt firtatta, hová tűnt a kormány.hu oldalról a nyilvános sajtótájékoztató linkje, mi az a titok, amit nem tudhatnak meg a magyar emberek az egyiptomi elnök látogatásáról. Szerinte az is kérdéseket vet fel, hogy miért a Honvédelmi Minisztérium közleményéből lehetett megtudni, hogy egy katonai állam vezetője Orbán Viktorral is találkozik. Jelenti-e ez bármilyen szempontból azt, hogy katonai vagy hadiipari megállapodásokat akar kötni a magyar kormány Egyiptommal? – tette fel a kérdést.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. július 04. 22:24
Botka maris diktal, nem kicsit! Mszp-ben nem kell keresni, mar felettuk, helyettuk diktal a kis agresszor.
Zsolt75
2017. július 04. 07:34
Jól "bevittétek", b+. Elolvasás nélkül aláírtatok mindent.
tobzoska
2017. július 04. 03:01
"Hello, dictator!"
1120
2017. július 04. 00:07
Bezzeg a kínai elnököt lapogathatja bármelyik nyugati politikus. Az demokrata lapogatás, az Orbáné meg fasiszta. Tudjuk, értjük, látjuk. (Barom.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!