DK: A BM vonja vissza a „totális ellenőrzésre” vonatkozó tervezetét!

2017. augusztus 07. 12:59

Az állampolgárok „totális ellenőrzéséről” szóló törvénytervezetét vissza kellene vonnia a Belügyminisztériumnak – jelentette ki Niedermüller Péter, a DK társelnöke. Az ellenzéki párt sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a tervezet nem is alkalmas a parlamenti vitára.

2017. augusztus 07. 12:59

A DK felszólította a Belügyminisztériumot, hogy vonja vissza az állampolgárok „totális ellenőrzését” szolgáló törvénytervezetet. Niedermüller Péter, az ellenzéki párt társelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján parlamenti vitára alkalmatlannak minősítette a  belügyminisztérium személyes adatok kezelését érintő indítványát.

A politikus szerint a tervezet semmilyen formában nem felel meg az adatkezelés szükségességre, arányosságra és célhoz kötöttségre vonatkozó alapelveknek. Az indítvány több pontját korábban Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos is kritizálta. 

Niedermüller példaként említette, hogy a javaslatból nem derül ki, milyen feltételekkel működhet az új központi tárhelyszolgáltató, továbbá szerintük elfogadhatatlan az is, hogy a rendőrség akár valós időben, vagyis nem csak egyedileg indokolt esetekben férhetne hozzá ezen adatokhoz. Ez ugyanis lehetővé tenné bármely állampolgár megszakítás nélküli megfigyelését – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus kijelentette, amennyiben nem vonják vissza a javaslatot és azt változatlan formában elfogadja a parlament, az Európai Bizottsághoz fordulnak.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. augusztus 07. 20:46
Kedves Mülly! Te ismerted Benkei Andrást?! Keresd meg a sírját, s csókold meg a földet, mi takarja! TAKARODJ!
Szerintem
2017. augusztus 07. 18:49
Ezek a komcsi-libsik megérdemelnék, ha német mintájú megfigyelési és "álhír" cenzúra törvényeket vezetnének be. Akkor lenne csak ajvékolás, hogy hol vannak az emberi jogok és a szólásszabadság.
nyugalom
2017. augusztus 07. 17:27
Kovetel, fenyegetozik - talan mar be is adta a feljelentest! Ime a dk....
atoth2
2017. augusztus 07. 17:01
ha gondolod inkább fordulj föl !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!