MSZP: a Fideszt a hatalom megtartása és saját önző érdekei vezérlik

2017. augusztus 21. 16:05

A Fidesz-KDNP-t nem érdekli az ország jövője, sem az általuk bajba juttatott több százezer ember sorsa – mondta Tóth Bertalan, MSZP-s politikus hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. augusztus 21. 16:05

Az MSZP továbbra is kitart javaslata mellett, hogy a CEU-törvényt el kell törölni, a devizahitelesek esetében pedig azonnali kilakoltatási moratóriumot kell bevezetni – ismertette az MSZP véleményét a szocialisták frakcióvezetője hétfőn Budapesten. Tóth Bertalan közölte: a Fidesz és a KDNP a rendkívüli parlamenti ülésről való távolmaradással bebizonyította, hogy nem érdekli az ország jövője, sem az általuk bajba juttatott több százezer ember sorsa.

Az ülést követő sajtótájékoztatóján a politikus azt mondta: a kormánypárti képviselők inkább a nyaralást választották, ahelyett, hogy a CEU-törvény eltörléséről és a kilakoltatások felfüggesztéséről tárgyaltak volna. Látható, hogy a Fidesz-KDNP-t leginkább a hatalom megtartása és a saját önző érdekei vezérlik, hiszen korábban volt olyan „bosszúvágytól fűtött javaslatuk”, amelynek érdekében nyáron is össze tudták hívni a parlament ülését –tette hozzá.

Az Európai Bizottság harminc napos határidőt adott a magyar parlamentnek a felsőoktatási törvény módosítására és ha ezt nem teszi meg, akkor az ügy az Európai Bíróság elé kerül, ahol akár bírságot is kiszabhatnak – hangsúlyozta a képviselő.  2018 után a magyar egyetemeknek és főiskoláknak vissza kell kapniuk azt az autonómiát, amelyet a kormány elvett tőlük – tette hozzá. 

Tóth Bertalan felhívta a figyelmet, hogy a hitelintézetek eddig 72 ezer családdal szemben indítottak valamilyen végrehajtási eljárást és az első negyedévben 774 kilakoltatást hajtottak végre. A devizahitelek problémája továbbra is jelen van a magyar családok életében, a kormány ugyanis nem oldotta meg a kérdést – mondta. A frakcióvezető követelte, hogy az MNB devizahitelek forintosításából származó nyereségét fordítsák az adósok megsegítésére és vizsgálják meg, hogy a felvételkori valamint az átváltási árfolyam közötti különbséget hogyan lehet eljuttatni az adósokhoz.

(MTI)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2017. augusztus 22. 09:40
Abban a pillanatban, ahogy megalázza Vona a nyugdíjasokat, azonnal szalonképessé válik a Jobbik a baloldali szövetségben. Míg korábban a fő ellenségnek tartották a szélsőséges Jobbikot és Vona Gábort, most vele mondatták ki a hazai balliberálisok véleményét és viszonyát a nyugdíjasokhoz. Ez a sötét. aljas kompánia mindenkire rátámad, gyaláz és megaláz, akiket nem tart a saját szavazóinak.
Kala pál
2017. augusztus 22. 07:48
Nahát, nahát, milyen szé emberek vigyáznak a maszop min.elnökjelöltjére:http://szegedma.hu/hir/szeged/2017/08/nem-engedtek-botka-kozelebe-szabo-balintot-a-jogasz-nem-tudta-atadni-a-csekket-szeged-polgarmesterenek-fotok.html
áfonya
2017. augusztus 22. 04:44
Mszp kussoljon az mszmp elődeivel együtt. A kezük könyékig véres – Köztünk élő ’56-os vérbírók, ügyészek. Grátz Endréhez, Jacsó Jánoshoz, Lázár Ernőhöz, Mátsik Györgyhöz és Sajti Imréhez – akik aktív részt vállaltak a forradalom utáni megtorlássorozatban, és még ma is élnek. Megjegyezte, azt, hogy az 1956-os forradalom leverésében szerepük volt, a szakma eddig is tudta, később a Kádár-rendszer megbecsült tagjai lettek, az 1980-as évek „puha diktatúrájában” is jelentős pozíciót töltöttek be, miközben „1956 után a kezük könyékig véres volt”. Békés Márton kifejtette, öten összesen 25 ember haláláért felelősek, van olyan, aki hadbíróként, van, aki katonai ügyészként vagy éppen vezető politikai ügyészként érintett, és amennyiben rajtuk múlt volna, 32 embert végeztettek volna ki. A kezük könyékig véres volt – mondta Békés Márton történész az Origo.hu-nak adott interjújában arról az öt személyről, akik az 1956-os forradalmat követő megtorlás kapcsán összesen 25 ember haláláért voltak felelősek, és még mindig közöttünk élnek. A Terror Háza kutatási igazgatója, aki cikksorozatban dolgozta fel életútjukat arról is beszélt, a Kádár-rendszer nem feledkezett meg a legvéresebb idők hű kiszolgálóiról, helyet talált nekik más területen, ahol nagyon jól éltek. Mint hozzátette, a kommunizmusnak nem volt Nürnbergje, és a két embertelen diktatúra megítélésével kapcsolatban talán a bíróságokon is jellemző még mindig egyfajta kettős mérce érvényesülése. http://pestisracok.hu/kezuk-konyekig-veres-koztunk-elo-56-os-verbirok-ugyeszek/
noge
2017. augusztus 22. 00:19
Bocs, de ez nem az az MSZP, amelyik kormanyzása alatt hagyta a devizahiteleket felvenni és burjánzani? Ezek annyra hülyék, hogy lakástűzet okoznak, és akkor is gyertyát akarnak gyújtani, mert nem látnak a füsttől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!