Budai Gyula: Százmilliárdos kárt okozott a „szocialista korrupciós gépezet” Magyarországnak

2017. szeptember 07. 10:18

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön Hagyó Miklós perének kapcsán a szocialisták korrupciós botrányairól beszélt.

2017. szeptember 07. 10:18

Százmilliárdos kárt okozott 2002 és 2010 között a „szocialista korrupciós gépezet” Magyarországnak – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője. A több ügyben az a közös pont, hogy Gyurcsány Ferenc volt akkor a miniszterelnök, akinek a felelőssége egyértelmű – jelentette ki.

A politikus csütörtöki szegedi sajtótájékoztatója előtt közölte mindezt telefonon az MTI-vel, abból az alkalomból, hogy a Szegedi Ítélőtáblán megkezdődött a Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese és társai elleni per másodfokú tárgyalása. Budai Gyula felidézte: a Kecskeméti Törvényszék első fokon hivatali visszaélés és hűtlen kezelés bűntette miatt – négy évre felfüggesztve – két év börtönre ítélte Hagyó Miklóst, és 39 millió forint kártérítési kötelezettséget állapított meg. A képviselő hozzátette, mind az ügyész, mind a védő fellebbezett az ítélet ellen, másodfokon várhatóan egy hét múlva hoznak döntést.

Budai Gyula közölte: Hagyó Miklós és bűnszervezete 2008 augusztusáig mintegy egymilliárd forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. Hagyó és társai „szétlopták” Budapestet és visszaéltek hatalmukkal – fogalmazott. „Az ügy egyértelműen megmutatja a szocialisták 2002 és 2010 közti korrupciós ügyeit” – mondta.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint a Hagyó-per csak egy láncszeme a szocialisták korrupciós botrányainak, amelyekbe beletartozik Simon Gábor korábbi alelnök titkos osztrák bankszámláinak ügye, a 4-es metró ügye, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF szerint a metrópénzek harmadát ellopta az akkori városvezetés, valamint a Czeglédy-ügy. Közölte, Czeglédy Csaba hárommilliárd forintnyi áfát csalt el, és Botka Lászlóhoz is köthető, az ő jogi képviseletét is ellátta Gyurcsány Ferencé mellett.

Budai Gyula azt mondta, az okozott kár ezekben az ügyekben százmilliárdos nagyságrendű, így érthetetlen, hogy az MSZP és a DK „miért hallgat, miért falaznak Gyurcsánynak, akinek tudnia kellett ezekről az ügyekről”.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2017. szeptember 07. 13:48
börtönbe a 100 milliárdot ellopó szocikkal !!! aztán meg az 1000 milliárdot ellopó fidesszel is !!! így lenne kerek a világ egy igazságos világban
holder
2017. szeptember 07. 12:34
Budai Gyula már volt elszámoltatási és korrupció-ellenes kormánybiztos. Kétéves "kutatómunkája" során 1442 esetet vizsgáltak, 110 nyilvános jelentést készített, 61 esetben tett büntetőfeljelentést, 7 ügyben történt meg vádemelés. Polt Gyurcsányt ezerrel próbálta börtönbe juttatni, a SImon-, Hagyó-ügyet kihúzzák a választásokig, csakúgy mint a Czeglédy-eljárást - őt egyébként három hónap alatt egyszer sem hallgatták ki. Közben poligráfos vizsgálatot kért maga ellen (erre csak a nyomozás során kerülhet sor, az eljárás későbbi szakaszában már nem, ezért tartotta a védője fontosnak , hogy a hatóság adjon helyt a beadványnak és Czeglédyt mielőbb hallgassa meg. Az indítványra egy hónapja nem válaszolnak) És ha már megint rég elévült ügyekre célozgat - Budai mielőtt képviselő lett volna, az ügyvédi irodája magánokirat-hamisítási ügybe keveredett, a színlelt szerződéseket Budai ellenjegyezte, a Pest Megyei Főügyészség 2010 novemberi döntése alapján azonban az elévülési idő letelte miatt vádemelésre nem kerülhetett sor.
madarasi.abel
2017. szeptember 07. 12:34
Százmilliárdos kár? Csak a kötvényprogramon többet veszített az állam :)
pildar
2017. szeptember 07. 12:20
Azért mert folyton hangoztatjátok, hogy most van a szuperkorrupcio by FIDESZ még nem lesz igaz. Igen van korrupció, ugyanúgy ahogy mindenhol a világon, de azt állítani hogy most extrem lopás megy matematikailag nehezen bizonyítható. Már leírtam ezt párszor, de ha megnézitek a számokat, nem jön ki, hogy most többet lopnak a drága vezetőink. Az utolsó balos kormány, felrántott 10 EZERMILLIÁRD hitelt, eladta a MOL-t, a MÁV Cargot, a repteret, és a vízművet. (Mindet persze külföldieknek) Közben 36% jövedelemadót szedett. Mégis 2010-ben egy államcsód szélén álló országot adott át a FIDESZ kormánynak. (azért kíváncsi lennék hová lett az arengeteg pénz) A FIDESZ lenyulta a magánnyugdijunkat (már akiét, én nem adtam oda) és ebból visszavette a MOL-t a ruszkiktól meg a vízművet a Franciáktól, felvett 7 év alatt még kb 4 ezermilliárd hitelt, de átstruktúrálta a tartozásokat, felpörgette a gazdaságot, segítette az eladósodott lakosságot, lecsökkentette a jövedelemadót 15%-ra, lenyomta a rezsiköltséget, és igen épített néhány elbaszott stadiont meg egy csóri kisvasutat is. DE, hasonlítsuk már össze a számokat, és nézzük meg hol folyt el több pénz! Az is érdekes, hogy hova, az ugyanis nem zavarta a ballibbereket mikor a Strabag meg az OMV vagy az Alstom kapta a zsíros megrendeléseket, de ha az állami megrendeléseket belföldi cégek kapják az mindjárt égbekiáltó bűn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!