Legfőbb Ügyészség: Nem vizsgálódott az OLAF a felcsúti kisvasút ügyében

2017. szeptember 29. 15:55

A felcsúti kisvasút ügyében az OLAF nem tett ajánlást, nem is vizsgálódott – derült ki a Legfőbb Ügyészség pénteki sajtótájékoztatóján, amelyet Sinku Pál és Belovics Ervin tartottak.

2017. szeptember 29. 15:55

Csökkenő tendenciát mutat a bűnözés alakulása Magyarországon – erről beszélt Sinku Pál, a Legfőbb Ügyészség (LÜ) főosztályvezetője a LÜ tavalyi tevékenységéről szóló parlamenti beszámolót ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten, pénteken.

A regisztrált bűnelkövetők száma 2016-ban az előző évihez képest némileg csökkent, az ismertté vált bűncselekmények aránya pedig csupán azért nőtt 3,8 százalékkal, mert volt egy olyan bankkártya-hamisítással összefüggő csalás, amely a bűnügyi statisztikában mintegy 20 ezerrel növelte az esetszámot – mondta a szakember.

A LÜ osztályvezetője hangsúlyozta, hogy a büntető eljárások elhúzódása soha nem az ügyészségen múlik, a hivatali vesztegetések számának két év alatt hatszorosára emelkedésével kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy a korrupciós ügyek száma soha nem az ügyészségtől függ.

Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a felcsúti kisvasút ügyében az EU csalás elleni hivatala, az OLAF nem tett ajánlást, nem is vizsgálódott.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. szeptember 29. 23:55
A kisvasút csak a libsibolsinácik lázálmában van "műsoron"...
atila68
2017. szeptember 29. 19:45
Új csontot kell keresni.
Kiscsillag
2017. szeptember 29. 19:40
Miért kellett volna?
Berecskereki
2017. szeptember 29. 18:40
Kapott a biztos asszony egy kisvasutat hazavitelre és mindjárt nem vizsgálódott. ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!