Lázár: Egyre több munkát bíz az agrárkamarára a kormány

2017. október 30. 11:20

A kormány egyre több munkát bíz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarára, és azt javasolja a törvényhozásnak, hogy számos ügyben az agrárkamara legyen a magyar agrárium fontos szereplője – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter

2017. október 30. 11:20

A kormány célja az, hogy egyre több munkát bíz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarára, és  azt javasolja a törvényhozásnak, hogy számos ügyben az agrárkamara legyen a magyar agrárium fontos szereplője – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Ezt a kormányzati szándékot támasztja alá, hogy két projekt megvalósítására a kormány összesen 9 milliárd forint támogatást ad az agrárkamarának. Így tovább bővül a kamara feladatainak köre a következő hét évben egy nagy szakmai tájékoztatási programot kell végrehajtania 7,2 milliárd forint értékben. Emellett 1,8 milliárd forintért, az ország nagy részét lefedő jégkár-védelmi, jégelhárító védelmi rendszert épít ki az agrárkamara. 

A miniszter hozzátetette: a NAK a kormány stratégiai partnere is. Ez az együttműködés a magyar agrárpolitika számára fontos esélyt és lehetőséget teremtett meg. Három területen az agrárkamara kiemelkedő szövetségese volt a kormánynak, a nemzeti függetlenség ügye és szuverenitás kérdése, amelyben kulcsfontosságú a földtulajdon kérdése. A nemzeti versenyképesség javításában is fontos szerepe volt az agrárkamarának, ugyanúgy ahogyan kiemelt segítséget nyújtott a Nemzeti vidékfejlesztési programban is.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. október 30. 12:34
Ők a szakemberek lássuk mit érnek el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!