Elfogadták a hetedik alaptörvény-módosítást

2018. június 20. 15:37

Módosította az alaptörvényt a parlament.

2018. június 20. 15:37

Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását a kormány kezdeményezésére szerdán. Az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be – rögzítették az alkotmányban.

Az összes országgyűlési képviselő kétharmadának támogatását igénylő jogszabályt 159 igen, 5 nem szavazattal hagyta jóvá a parlament. Jogi védelmet kapott az otthon nyugalma és megtiltották az életvitelszerű közterületen tartózkodást. A módosítás létrehozta a külön közigazgatási bíráskodást.

(MTI)

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qljfzer
2018. június 21. 12:25
Újabb százas szeg a magyar demokratikus jogállam koporsójában.
Babivadász
2018. június 21. 09:43
Remek, ennek mindannyian nagyon örülünk! Belehet fejezni a migránsokkal való riogatást . Innentől kezdve nyugodtan lehet foglalkozni az oktatással, egészségüggyel ,korrupcióval, szegénység felszámolásával........ Hajrá, mindent bele!
formaegy
2018. június 21. 07:36
Elkövettem tegnap azt a hibát, hogy elhamarkodottan köszöntem meg, hogy a Jobbik megszavazta a törvényt. Ma reggel ledöbbentem Mirkóczki nyilatkozatán, miszerint: azért szavazták meg a törvényt, hogy a választásokon ne tudja a Fidesz ellenük felhasználni, hogy nem szavazták meg. Mondja valaki, hogy nem aljas banda! Gyalázat!
hentes
2018. június 21. 07:13
Ne hazudj. Hajléktalan csak diktatúra országban nincs, ahol agyonveri őket az utcán a rendőrség. Részlegesen ki lehet helyekről tiltani őket, teljes városokból csak erőszakkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!